15 اسفند روز درختکاری است. روزی مهم که اگر به اندازه کافی به آن توجه نشود سرنوشت شومی در انتظار بشر است. از همین رو مهم است که معلمین عزیز دانش آموزان خود را تشویق کرده و حتی از آنها انشاهای زیبا درباره روز درختکاری بخواهند. ما نیز امروز در سایت ادبی و هنری سبکنو چندین انشا درباره روز درختکاری را برای شما دوستان قرار خواهیم داد. با ما باشید.
درخت یعنی زندگی
مقدمه: درخت موجب افزایش اکسیژن و شادی و طراوت در طبیعت می گردد. ما انسانها برای حفظ این چرخه و پاسداری از طبیعت موظف هستیم که هر سال تعداد زیادی درخت بکاریم و از آنها خوب مراقبت کنیم تا به شادی و نشاط طبیعت افزوده شود. عمل کاشت درخت هرسال در نزدیک عید و روزهای پایانی سال یعنی 14 اسفند ماه انجام می گیرد.
بدنه: کاشت درخت چه به صورت میوه دار و بی میوه هرسال در اسفندماه انجام می گیرد. درختان دی اکسید موجود در هوا را رفته و به جای آن اکسیژن یا هوای سالم به طبیعت باز می گردانند. چه بسیار درختانی که موجب سلامتی ریه ها و بهبود حال انسانها می گردند. اکسیژن تنها گاز مورد نیاز برای تنفس است که برای انسان ضروری است. پس با کاشت درخت در روز درختکاری به همراه خانواده به شادی و طراوت انسانها کمک کنیم. چه درختان کم سن و سالی که از همه موجودات کهنسال مفیدتر هستند.
بیایید در روز درختکاری با کاشت درختی هرچند اندک به شادی و طراوت محیط زیست کمک کنیم. تک درختی در دل کویر را دیدهاید که چگونه سایهاش لطف است و نعمت و فراوانی. در دل کویری که گرما و بی آبی امان از انسانها می برد، این درخت چگونه رشد کرده و به بار نشسته است. ما هم می توانیم در رشد و تعالی و بزرگ شدنش نقش داشته باشیم. درخت را چون فرزند و روح و روان خویش مراقبت کنیم تا به یاری ما بشتابد.
نتیجه گیری: درخت موجودی ضروری برای نفس است و اگر هوای تازه نباشد، زندگی نخواهد بود. درختان بهترین و زیباترین دوستان انسانها هستند که بی توقع مهربان هستند و بی آنکه درخواست کنیم خدمات رسانی می کنند. قدر این نعمت های بزرگ را بدانیم و از آنها مراقبت کنیم و هرسال به تعدادشان بیفزاییم.
مطلب مشابه: انشا چرا باید از طبیعت مراقبت کنیم؟ 2 انشا زیبا برای دستان
انشا روز درختکاری برای پایههای ابتدایی
مقدمه: درختان را که می بینم چگونه و چه طور در خدمت انسانها هستند، توقعی ندارند و بی دریغ مهربانی می کنند، دلم می گیرد، در گرمای تابستان و سرمای زمستان و باد و برف و باران در حوالی ما هستند و مهربانند. نه سر و صدایی و نه قضاوتی، نه حرفی و گلایه ای؟ فقط مهر و محبت و عشق.
بدنه: درخت را دوست دارم، هربار که کنارش می نشینم حال دلم خوب می شود، از خنکای حضورشان مست می شوم از صدای سکوتشان عاشق، به پاس این همه مهر و اشتیاق، من هم هرسال درختی می نشانم و از وجودش مراقبت می کنم. روزهایی که هیچ کس نبود و درخت کنار خانه مان بود ، دانستم که باید همواره دوستان این چنینی داشته باشم. پس به پاس این همه لطف بی دریغ از خدا می خواهم که یاریم کند تا هرسال درختان مفید و مناسبی را در محل زندگی خود بکاریم.
درختان دوستان بی صدایی هستند که هیچ کس نمی داند چگونه از آنها سپاس گزاری کند و یا نگه داری کند. روزهایی که گرمای داغ نفسم را می برد، خنکای نسیمی از یک درخت حال مرا خوب می کند. چه قدر ان لحظه ناب و دوست داشتنی را عشق می ورزم. درختان را چون نفس گرم خورشید در روز سرد، یک لیوان آب خنک در زیر سایهاش، این همه را دوست می دارم و به پاس عشق به درختان، هرسال در روز درختکاری ، به همراه مادر و پدر و برادرانم درختی را در درب خانه و یا خیابان خودمان می کاریم، آبش می دهیم و مانند کودکی که نیاز به مراقبت دارد، از او مراقبت می کنم.
درختی با خاطره خوش می نشانم و برای شادابی طبیعت تلاش می کنم. ای کاش به جای نوشتن یادگاری روی درخت و تنهاش، درختی دیگر در همسایگی او بکاریم تا محیط زیست و جنگل و طبیعت هر سال نو و تازه بماند. گاهی درختان کهنسالی را می بینم که چه طور عاشقانه شاخ و برگش همه جا را خنک می کند و گاهی شاخه های قطور جایگاه تابی برای بچه ها، بی دریغ مهربان باشیم و عاشق، زندگی فرصت یک نسیم خنک است.
نتیجه گیری انشا روز درختکاری: هرکسی که زنده است و نفس می کشد، موظف است که از درختان مراقبت کند. درختان را چون تن خود مراقبت کنیم و بدانیم که همان درختان هستند که موجب شادی و نشاط و سرزندگی ما شده اند. درختی را که کاشتی سالها برای تو و آیندگانت سود سرشار خواهد بود.
آن سوی کاجها
ریشه هایش در باد شدیدی که می وزید، تکان می خورد، ریشه هایی انبوه و در هم پیچیده که با هر وزش، امکان داشت کنده شده و به جایی نا معلوم برده شود.
از آرزویی که کرده بود پشیمان بود، ولی دیگر کاری از دستش بر نمی آمد.
آرزو کرده بود که ریشه هایش بتوانند آسمان را ببینند، ولی نمی دانست که اگر ریشه هایش از خاک بیرون باشند خواهند مرد و دیگر درختی وجود نخواهد داشت.
به این فکر نکرده بود که درخت باید ریشه درخاک داشته باشد و این قانون طبیعت است و سرپیچی از آن یعنی مرگ.
مرگ را جلوی چشمانش می دید و با هر وزش باد ریشه هایش را در حال کنده شدن احساس می کرد و به خود لعنت می فرستاد.
هر چه تلاش می کرد شاخ و برگ هایش را به زمین برساند تا به کمک آن ها شاید بتواند ریشه هایش را به زمین بر گرداند و تنه اش را صاف کند، نمی توانست.
این که اگر ریشه ها و شاخ و برگش کنده شوند چه بلایی بر سرشان خواهد آمد آزارش می داد، حالا می فهمید خاک و زمین چه لطفی در حقش می کنند و سخاوتمندانه ریشه هایش را در خود جای می دهند و با وجود آن هاست که او می توانست با صلابت و سر به آسمان بایستد و سایه اش را بر زمین پهن کند.
با وجود همین خاک و زمین است که برگ های درخت می توانستند با شادی برقصند و پرندگان در میان شاخ و برگش لانه کنند و آواز شادی سر دهند، چوپانی بر تنه اش تکیه دهد و آواز نی اش آسمان را پر کند، کودکی روی نوک پا بایستد و میوه اش را بچیند و با شور کودکانه آن را بخورد.
مدتی قبل دشت زیر پایش بود و خورشید بر سرش می تابید ولی حالا همه چیز بر عکس شده بود، پا در هوا و سر بر زمین مانده بود و داشت نفس های آخرش را می کشید و هیچ کس نبود که کمکش کند، حالا اگر می توانست ریشه هایش را به زمین بر گرداند حتما قدر آن را می دانست و از خدا تشکر می کرد.
دیگر رمقی برایش نمانده بود، ریشه هایش در حال خشک شدن بودند و برگ هایش یکی یکی در آسمان پراکنده می شدند که یک دفعه طوفان شدیدی به تنه اش خورد و درخت را سر جایش بر گرداند.
ریشه ها به جایی که از آن کنده شده بودند، برگشتند، درخت باور نمی کرد که نجات پیدا کرده است.
غرق در شادی شد و شروع کرد به نفس کشیدن، صدای رعد و برق در آسمان پیچید و باران بارید.
درخت تا می توانست آب خورد و ریشه هایش را سیراب کرد و تصمیم گرفت دیگر آرزویی این چنین نکرده و به خدا اعتماد داشته باشد که بهترین و مناسب ترین ها را برای هر موجودی مقدر کرده است.
انشای دینی
برای پایه تحصیلی : نوجوانان
موضوع انشا : اهمیت درخت و درختکاری و مراقبت از درختان در دین اسلام و احادیث
درخت یکی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است.
درخت نماد آبادانی و شاخص سبزی و خرمی و مظهر زندگی و باعث تلطیف هوا و موجب آسایش و رفاه مردم و صفا و پاکی طبیعت می باشد.
در دین مقدس اسلام، بنابر آیات و روایات و سیره معصومین(ع) می توانیم به نقش و اهمیت این نعمت و موهبت عظیم پروردگار عالم پی ببریم.
بر اساس آیات قرآن، یکی از مواهب و نعمت های خداوند در آخرت
و یکی از ویژگی های بهشت که در آیات کریمه و روایات شریفه بارها به آن اشاره شده است، درخت می باشد:
« در بهشت باغ هایی وجود دارد که از زیر درختانش نهرها جاریست».
در میان این درختان بهشتی، درختان میوه نیز وجود دارد، میوه هایی که به تعبیر قرآن « و فاکهه مما یتخیرون » است.
بسیاری از پیامبران و امامان معصوم (ع) ما کشاورز و باغدار بودند و خود با دست خود به کاشت و برداشت درختان اقدام می کردند
و به این وسیله در عمران و آبادانی زمینی که خداوند به آن امر فرموده، اهتمام می ورزیدند،
مثلاً حضرت علی(ع) چندین نخلستان را با دست مبارک خود احداث کرد
و یا امام محمد باقر (ع) در کاشت درختان و کشت و زراعت حتی در گرمای تابستان، کوتاهی نمی فرمود.
پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) نیز علاوه بر دامداری و تجارت، به کشت درختان و زراعت اقدام می فرمود
و در حفظ درختان، حتی در جنگ با دشمنان و اشغال سرزمین آنها، به سربازان اسلام تاکید می فرمود.
در اهمیت درخت و درختکاری همین بس که در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که
: «حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، ازاین عمل نیک خود دست برندارید».
و این نشانگر تاکید و توصیه اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.
گرچه متاسفانه با پیشرفت تکنولوژی، تخریب جنگل ها و نابودی درختان رو به افزایش است،
اما جای خوشبختی است که بشر امروز به این عمل زشت خود اقرار دارد
و سازمان هایی را برای حفظ و حراست و گسترش پارک ها و ازدیاد درختان به وجود آورده است.
در کشور ما نیز در حفظ و حراست درختان و جنگل ها کوشش های چشمگیری انجام گرفته،
از جمله هر ساله ۱۵ تا ۲۲ اسفند ماه به عنوان هفته درخت و درختکاری اعلام شده
و مردم و دولت به انجام این امر مهم مبادرت می ورزند.
مطلب مشابه: شعر رمضان + اشعار زیبا و عرفانی درباره ماه مهمانی خدا از شاعران معروف
درخت، آهن، سنگ
مقدمه :
۱۵ اسفند برابر با ۵ مارس ، روز درخت کاری معین شده است. فایده های درخت ، برکسی پوشیده نیست. پاکیزگی هوا، زیبایی محیط زیست، حفظ خاک، تولید چوب و صدها فایده ی دیگر را درختان با خود به ارمغان می آورند.
متن انشا
در عصر سیمانی و آهنی امروز، درخت ها به مثابه ی سرپناه و تکیه گاه باقیمانده از روزگار سپری شده آدم هاست.
در این طوفان توسعه و تورم و تنهایی، هنوز آدم های شهرنشین این امکان را دارند که از زیرسقف آپارتمان های تنگ و تاریک خود را بیرون بکشند و در سایه سار درخت های نزدیک ترین پارک، آرام گیرند.
وقتی دنبال نشانه ای از عظمت خداوند باشی به هر گوشه ای که نگاه کنی ، نشانه ای خواهی یافت، یکی از این نشانه ها درخت است.
به امید روزی که سایه شان پناه ما باشد از گرمای آفتاب و به امید روزی که دل های خسته یک مسافر را سبز کنند از شادی تنها با یک سیب سرخ .
گاهی فکر میکنم جهان بدون این سبزی ، این سبزی پر طراوت ، این شادابی خالصانه چقدر فقیر بود .
گاهی فکر میکنم بدون درختان این نعمت های صبور الهی چقدر خالی بود .
دانشمندان هر روز به رازی ظریف و ظریف تر از درختان ، گل ها و طبیعت شگفت انگیز پی میبرند و من همچنان بی هیچ چشمداشتی تنها تشنه نگاه کردنم
از رنگ آمیزی زیبای برگ هایت که هر درخت چون یک تابلوی نقاشی بی نقص در برابر دیدگان ما نقاشی شده است .
از نفس کشیدن وقتی کنار تو هستم و وقتی زیر سایه تو به خواب رفته باشم ، سیر نمیشوم و سپاس شایسته خدایی ست که تو را آفرید.
نتیجه:
اگر درخت ها نبودند، اکسیژن مورد نیاز حیات تامین نمی شد و آدم های فرورفته در این همه دود و دم و غبار، خفه می شود.
نظرات کاربران