انشا زلزله؛ 2 انشا کامل با مقدمه، بدنه و نتیجه گیری برای پایه های مختلف

انشا زلزله؛ 2 انشا کامل با مقدمه، بدنه و نتیجه گیری برای پایه های مختلف

در این بخش 2 انشا زلزله به صورت کامل با مقدمه، بدنه و نتیجه گیری را برای پایه های مختلف تحصیلی ارائه کرده ایم با ما همراه باشید. زلزله یا زمین لرزه یکی از بلایای طبیعی است که باید قبل از به دست آوردن این تجربه تلخ، در مورد آن اطلاعات کافی دریافت کرد تا دچار خسارت نشویم.

انشا در مورد زلزله و راه های مقابله با آن

مقدمه: حتی از شنیدن نامش هم هراس دارم، زلزله شاید قیامتی کوچک است که به هنگام وقوعش هرکس به فکر خویش است و نمی تواند به دیگری کمک نماید. زلزله وانفسای دنیاست خطرات زیادی به همراه دارد و افراد زیادی کشته می شوند و زیر آوار می مانند.

بدنه: اغلب زمین لرزه ها در ساعت های پایانی شب رخ می دهد که مردم خواب هستند. زمین لرزه بر اثر فشار سنگ های داخلی رخ می دهد و انواع متعددی دارد که کارشناسان و متخصصان بر اثر لرزه های ثبت شده و یا ثبت تعداد پس لرزه ها و میزان خرابی نوع و درجه آن را تعیین می کنند. هرچه قدر سنگ ها در لایه های پایین تر و عمیق تر باشند، لرزش و درجه آن کمتر خواهد بود. اگر سنگ ها به سطح زمین نزدیک تر باشند و حرکت کنند درجه ان بالاتر رفته و میزان خرابی هم شدت بیشتری خواهد داشت.

شاید هیچ وقت نخواهیم باور کنیم که گاهی طبیعت هم برای تخلیه درون خودش کاری کند. سنگ هایی که در دل زمین نهفته اند، چگونه حرکت می کنند و می خواهند سبک شوند و دنیا را به لرزه در می آورند. روگارانی که حرف دل زمین زیاد می شود، سنگ ها هم به کمکش می شتابند و می خواهند که سبک شوند . چه قدر پرده برداشتن از رازهای درون آدم را سبک می کند.

نتیجه گیری: زلزله یک حادثه پیش بینی نشده است که در هر زمان از سال و ماه ممکن است که رخ دهد و هیچ کس نمی تواند از روی دادن آن جلوگیری کند. پس بهتر است در ساخت محل زندگی و ساختمان خود دقت کنیم تا در روزگاری که زلزله جانمان را تهدید می کند نگران نباشیم.

مطلب مشابه: انشا آلودگی هوا؛ 4 انشا زیبا درباره آلودگی هوا با مقدمه، بدنه و نتیجه گیری

انشا زلزله و تحقیق درباره انواع زلزله

مقدمه:
به زبان ساده، زلزله به معنای لرزش ناگهانی سطح زمین است. قطعا زلزله یکی از بلای طبیعی وحشتناک است. علاوه بر این، زلزله می‌تواند خسارات جانی و مالی وارد کند. برخی از زمین لرزه‌ها شدت ضعیفی دارند و مورد توجه قرار نمی‌گیرند. در مقابل، برخی از زمین لرزه‌ها شدید و مخرب هستند. زمین لرزه‌های با شدت زیاد همیشه ویرانگر هستند. نکته قابل توجه این است که وقوع زلزله کاملاً غیرقابل پیش بینی است. این همان چیزی است که آن را بسیار خطرناک کرده است.

بدنه:

انواع زلزله
زمین لرزه تکتونیکی: پوسته زمین از تخته سنگ‌هایی با اشکال ناهموار تشکیل شده است. این تخته سنگ‌ها صفحات تکتونیکی هستند. علاوه بر این، انرژی در اینجا ذخیره می‌شود. این انرژی باعث می‌شود صفحات تکتونیکی از یکدیگر یا به سمت یکدیگر رانده شوند. با گذشت زمان، انرژی و حرکت باعث ایجاد فشار بین دو صفحه می‌شود.

بنابراین این فشار زیاد باعث ایجاد خط گسل می‌شود. همچنین نقطه مرکزی این اختلال کانون زمین لرزه است. در نتیجه، امواج انرژی از کانون به سطح حرکت می‌کنند. این باعث لرزش سطح زمین می‌شود.

زلزله آتشفشانی: این زمین لرزه مربوط به فعالیت‌های آتشفشانی است. مهم‌تر از همه، بزرگی چنین زمین لرزه‌هایی ضعیف است. این زلزله‌ها دو نوع هستند. نوع اول زمین لرزه آتشفشانی- زمین ساختی است. در اینجا لرزش به دلیل خروج ماگما رخ می‌دهد. در مقابل، نوع دوم زلزله‌های طولانی مدت است. این زلزله به دلیل تغییرات فشار در بین لایه‌های زمین رخ می‌دهد.

زلزله فروریختی: این زمین لرزه‌ها در غارها و معادن رخ می‌دهند. علاوه بر این، این زمین لرزه‌ها در مقیاس ضعیف هستند. انفجارهای زیرزمینی احتمالاً علت ریزش معادن بوده است. مهم‌تر از همه، این ریزش معادن باعث ایجاد امواج لرزه ای می شود. در نتیجه این امواج لرزه‌ای باعث ایجاد زلزله می‌شوند.

زلزله انفجاری: این زمین لرزه‌ها تقریباً همیشه به دلیل آزمایش سلاح‌های هسته‌ای رخ می‌دهند. هنگامی که یک سلاح هسته‌ای منفجر می‌شود، یک انفجار بزرگ رخ می‌دهد. این منجر به آزاد شدن مقدار زیادی انرژی می‌شود. این احتمالاً منجر به زلزله می‌شود.

اثرات زلزله
اولاً لرزش زمین بارزترین اثر زلزله است. علاوه بر این، پارگی و ترک خوردن زمین نیز همراه با لرزش رخ می‌دهد. این امر باعث آسیب جدی به تاسیسات زیربنایی می‌شود. شدت زمین لرزه بستگی به بزرگی و فاصله از کانون زمین لرزه دارد. همچنین شرایط جغرافیایی محلی در تعیین شدت آن نقش دارد.

یکی دیگر از اثرات مهم زلزله، رانش زمین است. به حرکت توده ای از خاک و سنگ از دامنه کوه یا تپه رانش گفته میشود.

زمین لرزه می‌تواند منجر به آتش سوزی شود. این به این دلیل است که زلزله به خطوط برق و گاز آسیب می‌رساند. مهم‌تر از همه، متوقف کردن آتش پس از شروع آن بسیار دشوار می‌شود.

زلزله همچنین می‌تواند سونامی را ایجاد کند. سونامی امواج دریایی با طول موج بلند هستند. این امواج در اثر حرکت ناگهانی حجم زیاد آب ایجاد می‌شوند. این به دلیل وقوع زلزله در اقیانوس است. مهم‌تر از همه، سونامی می‌تواند با سرعت 600-800 کیلومتر در ساعت حرکت کند. این سونامی‌ها وقتی به ساحل دریا برخورد می‌کنند می‌توانند باعث تخریب عظیم شوند.

نتیجه:
در نهایت، زلزله یک پدیده بزرگ و وحشتناک برای زمین است. زلزله نشان دهنده ضعف انسان در برابر طبیعت است. این یک اتفاق وحشتناک است که همه را شوکه می‌کند. مهم‌تر از همه، زلزله فقط چند ثانیه طول می‌کشد، اما می‌تواند صدمات غیرقابل تصوری ایجاد کند.

مطلب مشابه: انشا اینترنت؛ 3 انشا زیبا با موضوع فضای مجازی و اهمیت اینترنت

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *