یکی از بهترین کشورهایی که میتوانید برای دیدن جاهای دیدنی آن به آن سفر کنید، کشور هندوستان است که پایتخت آن شهر دهلی است. این شهر جز شهرهای قدیمی و پر بازدید هندوستان است که سالانه میلیونها گردشگر را به خود جذب میکند. جالب است بدانید که شهر دهلی تاکنون 11 بار مسدود شده و دوباره از نو ساخته شده است.
پایتخت کشور هند یعنی دهلی، اکنون به دو قسمت تقسیم شده که از جامعه سنتی و مدرن آمیخته شده است که نمادی از اجتماع مذاب قومیتها و فرهنگهای مختلف است. در این بخش میخواهیم به جاهای دیدنی دهلی| هند بپردازیم.
شهر دهلی نو
دهلی نو، منطقهای شهری درون کلان شهر دهلی بوده و مرکز حکومت ناحیه پایتختی ملی دهلی است. این شهر به عنوان پایتخت کشور هند نیز انتخاب شده است. شهر دهلی نو در سال 1911 بنیان گذاری شده و نقطه شهرستان آن را دو معمار پیشرو بریتانیا طراحی کردهاند. نام دهلی نو در سال 1927 به این شهر منسوب شد و سپس در تاریخ فوریه سال 1931 توسط لرد اروین، فرماندار کل بریتانیا در هند بازگشایی شد. این شهر در تاریخ دسامبر 2011 صد سالگی خود را جشن گرفت.
بهترین زمان سفر به دهلی نو
یکی دیگر از مواردی که برای سفر به این شهر یا هر شهر دیگری باید بدانید، بهترین زمان سفر به آن یا همان آب و هوای آن است. بهترین زمان سفر به دهلی نو در صورت طبیعی گردی در ماه فوریه یا مارس یا همان بهمن تا اوایل فروردین محسوب میشود. به طور کلی، بعد از پایان یافتن زمستان بهترین زمان برای سفر به این شهر آغاز میشود. این شهر آب و هوای معتدل و دلپذیری دارد. اما در زمستانها کاملا سرد است. یادتان باشد که در ماههای آوریل تا ژوئن درجه حرارت این شهر رفته رفته بالاتر رفته و غیر قابل تحمل میشود.
جاهای دیدنی شهر دهلی نو
این شهر جاهای دیدنی تاریخی و فرهنگی زیادی دارد و طبیعت بکری نیز دارد. در این بخش میخواهیم این مکانها را به شما معرفی کنیم که به شرح زیر هستند:
قلعه سرخ | Red Fort
یکی از مهمترین و بزرگترین آثار تاریخی شهر دهلی نو که از ماسه سنگ قرمز ساخته شده، قلعه سرخ است. این قلعه، قلعه لال نیز نام دارد که لال در زبان هندی به معنای قرمز یا سرخ است. قلعه لال در مرکز شهر قرار داشته و زمان تغییر پایتخت شاه جهان به دهلی، قلعه سرخ نیز احداث شد که این پروسه 9 سال طول کشید و در نهایت در سال 1648 به اتمام رسید.
این قلعه شاهد وقایع تاریخی زیادی مانند مراسم تشریفاتی خاندان سلطنتی بوده اما امروزه جهت مراسمهای سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد. معمای این قلعه هشت ضلعی بوده و به رنگ قرمز است که علاوه بر چندین کاخ، سالن و موزه وجود دارد. قلعه سرخ دهلی یک اتاق کوچک به نام ناباهات خانا دارد که این اتاق در گذشته برای سخنرانی پادشاه استفاده میشد. استفاده دیگر این اتاق، اتاق موسیقی بود که با آرک تزئین شده است. اگر از این قلعه بازدید کنید، داستانهای تاریخی که هر شب به مدت یک ساعت با نور روی دیوارهای قلعه نشان داده میشوند را مشاهده میکنید. این قلعه بخشهای مختلفی دارد که اعم از دروازه لاهور، دروازه دهلی، نقاره خانه، دیوان خاص و … هستند.
جالب است که بدانید بر روی برخی از کتیبههای موجود در این قلعه، اشعار فارسی نگاشته شده است. این دیوان محل ملاقات خصوصی شاه در آن زمان نیز بود. همانطور که گفتیم، در این قلعه دو موزه وجود دارد که آثار تاریخی و هنری دوران گورکانی هند و ایران در آنجا نگهداری میشود.
آدرس: Netaji Subhash Marg, Lal Qila, Chandni Chowk, New Delhi, Delhi, 110006, India
ساعت کاری: این قلعه در روزهای دوشنبه تعطیل بوده و در روزهای دیگر یعنی شش روز هفته از ساعت 9:30 صبح تا 4:30 عصر برای بازدید عموم باز است. لازم است که بدانید برای دیدن این قلعه به طور میانگین به دو ساعت نیاز دارید.
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 154.704 رای)
قطب منار | Qutub Minar
قطب منار یکی دیگر مکانهای دیدنی این شهر است که در فهرست جهانی یونیسکو نیز قرار دارد. این بنا توسط پادشاهان مغول در سال 1193 در زمان آغاز حکومتشاندر هند بنا شد که شامل مجسد قوه الاسام و موذن خانه است. این بنای زیبا پنج طبقه دارد که همراه با آیات قران و متون اسلامی است که طبقه آن از آجر سرخ و دو طبقه از مرمر ساخته شده است.
این سنگها اعم از سنگ کوارتزی خاکستری، ماسهای قرمز و قهوهای روشن هستند که دو ردیف برج با سنگ سفید تزئین شدهاند. منبع الهام این بنا جام منار افغانستان بوده که شامل پنج قسمت با فاصله دو طبقه مدوری کمربندی شکل دور تا دور آن قرار گرفته و در هر کدام از طبقات کتیبههایی از آیات قرآن و نامهای پادشاهانی مانند قطب الدین روی آن حک شده است.
آدرس: Seth Sarai, Mehrauli, New Delhi, Delhi 110030, India
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 13.408 رای)
ساعت کاری: این مکان در همه روزهای هفته از ساعت صبح تا شب باز است.
مطلب مشابه: سفرهای خارج ارزان؛ 7 مقصد و کشور خوش قیمت برای گردشگری ایرانیان
مسجد جامع | Jama Masjid
مسجد جامع دهلی یکی دیگر از جاهای دیدنی این شهر است که محدودیتی برای ادیان مختلف ندارد. این مسجد به معماری بینظیر خود معروف است که در نمای آن از مرمر و سنگ قرمز ساخته است. علاوه بر این، مسجد جامع دارای دو مناره با شکوه و سه گنبد مرمرین و درخشان بوده که توجه شما را به خود جلب میکند. به این مسجد، مسجد نما نیز گفته میشود که یکی از مهمترین عبادتگاههای دهلی است.
مسجد جامع نماد عشق و برادری در سطح جهان نیز بوده که نشانههای دین اسلام به شکل نمدین و به طرز زیبایی در این مسجد قابل مشاهده است. این مسجد مساحت زیادی دارد که در تاریخ 1646 به دستور شاه جهان شروع شده و در سال 165 به پایان رسید.
مسجد جامع سه مدخل، چهار برج زاویه دار، دو محراب و دو مناره قرمز رنگ سنگی با ارتفاع 40 متر و خطوط راه راه عمودی مرمری دارد که میتوانید به بالای مناره جنوبی بروید. در صحن این مسجد استخر بزرگی جهت وضو و طهارت وجود دارد. با ورود مسجد جامع دهلی 25 هزار نفر در جیاط این مسجد عبادت میکنند که نشان از بزرگی این مسجد تاریخی است.
چندین دکه غذا فروشی در پلههای خروجی قرار دارد که غذاهای هندوستان را ارائه میدهند. این مسجد نزدیک قلعه سرخ بوده که میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید. هنگام ورود به این مسجد لباسی بپوشید که دست و پاهایتان را بپوشید. چراکه در غیر این صورت اجازه ورود به این مکان را ندارید.
آدرس: Jama Masjid, Old Delhi, Delhi, 110006, India
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 50.695 رای)
ساعت کاری: این مسجد در تمامی روزهای هفته در دو نوبت از ساعت 7 صبح تا 12 ظهر و 1:30 ظهر تا 6:30 عصر برای بازدید عموم باز است.
دروازه هند | India Gate
در شهر دهلی دروازههای زیادی وجود دار که برای یاد بود 2 هزار سرباز شهید در جنگ جهانی اول ساخته شده است. این بنای تاریخی اهمیت معنوی زیادی برای این شهر و کشور هند داشته و نشانه فداکاری و عشق به وطن است. معماری این دروازه را یک معمار بریتانیایی انجام شده و به مذاهب و آیین مختلف ارتباطی ندارد.
این بنا 42 متر ارتفاع داشته و در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری قرار دارد. این دروازه با چمنزارهایی بینظیر احاطه شده است که میتوانید در این مکان قدم بزنید و پیکنیک کنید. در اطراف دروازه هند جاذبههای دیگری مانند قایق سواری نیز وجود دارد.
آدرس: Kartavya Path, India Gate, New Delhi, Delhi 110001, India
امتیاز: 4.6 از 5 (از بین 267.068 رای)
ساعت کاری: شما میتوانید از این مکان به صورت 24 ساعت دیدن کنید.
آرامگاه همایون | Humayun’s Tomb
این بنا توسط همسر همایون ساخته شده است که این شخص علاقه زیادی به معاری اسلامی داشت. این مقبره دو دروازه غربی و جنوبی دارد که دروازه جنوبی آن ورودی سلطنتی بوده و در حال حاضر برای بازدید عموم بسته است. از سمت حیاط کوچک میتوانید وارد دروازه غربی شوید که در امتداد آن به آرامگاه رسید.
این مکان دو گنبد زیبا دارد که با سنگ مرمر سفید پوشیده شده و در داخل آرامگاه نیز یک گودال هشت ضلعی قرار دارد در آن سر پادشاه دفن شده است و بدن ایشان را در طبقات زیرین آرامگاه دفن کردهاند. طبق این داستان این بنا، نصیر الدین همایون دومین پادشاهان گورکانیان بوده است.
روزی این پادشاه با شنیدن صدای اذان همایون شاه با سرهت از پلهها پایین میرود تا نماز خود را بخواند اما از پلهها سقوط کرده و فوت میکند. به همین دلیل، از آن روز به بعد شاه همایون و آرامگاه او برای مردم دهلی محترم است. همایون شاه به هنر و علم علاقه زیادی داشت و آثار زیدی از نقاشان، خوشنویسان و صحافان ایرانی و هندی در کتابخانه وی قرار دارد.
این شاه چندین سال در ایران زندگی کرده و در زمان بازگشت خود چند تن از هنرمندان ایرانی را به همراه خود به هندوستان برده است. به همین دلیل مقبرهها و آثار هنری در هندوستان جز میراث فرهنگی و الگوهای ایرانی هستند. برای مثال تاج محل، در آرامگاه همایون از عناصر ایرانی استفاده شده است که مانند کاشیهای مختلط، شاه نشینهای قوسی شکل و گنبدهای باریک که به چهار باغ اصفهان شباهت زیادی دارد.
آدرس: Hazrat Nizamuddin Aulia Dargah, Mathura Rd, Nizamuddin, Nizamuddin East, New Delhi, Delhi 110013, India
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 41.145 رای)
ساعت کاری: این بنا از روزهای دوشنبه تا یکشنبه از ساعت 6 صبح تا 6 عصر برای بازدید عموم باز است.
مطلب مشابه: جاهای دیدنی برلین؛ 16 مکان گردشگری بی نظیر برلین آلمان با تصاویر
چاندی چوک | Chandni chowk
یکی از خابانهای قدیمی این شهر، چاندی چوک است که بعد از گذشت چندین سال هنوز هم بافت فرهنگی و تاریخی آن باقی مانده است. اگر جز افرادی هستید که به خیابانهای پر جنب و جوش و پر هیاهو علاقه دارد، از این خیابان دیدن کنید. چرا که این خیابان پر از رفت و آمد مردم، گاریها و اتومبیلها است که منظره بسیار زیبا و فریبندهای دارد.
جهت آشنایی بیشتر با فرهنگ مردمان دهلی میتوانید به این خیابان بروید. همچنین میتوانید در صورت تمایل غذاهای محلی و پارچههای هندی رنگارنگ را نیز امتحان کنید. پس پیشنهاد میکنیم هنگام بازدید از این بازار از صدها نمونه ادویههای مختلف و بذر گیاهان نیز دیدن کرده و برای عزیزان خود سوغاتی بروید.
آدرس: NORTH DELHI, DELHI, 110006
امتیاز: 4.4 از 5 (از بین 4.459 رای)
ساعت کاری: مغازههای موجود در این خیابان از ساعت 9:30 صبح تا 8 شب فعالیت میکنند.
معبد آکشاردام | Akshardham Temple
این معبد نشان دهنده 10 هزار سال فرهنگ و تاریخ باستانی هند بود و معماری آن برگرفته از معماری سنتی و مدرن است. در ساختار این بنا از مرمر صورتی و سفید استفاده شده که نماد الهی است. در این بنا از هیچگونه آهن و فولادی استفاده نشده و با ستونهای بلند حکاکی شه و گنبدهای درخشان دیده میشود.
معبد آکشاردام در عین سادگی بسیار چشمگیر و زیبا بوده که شامل حرم، تالارها و باغ میشود. در این باغ مجسمههای زیادی وجود دارد و حتی میتوانید در این محل نیز قایق سواری کنید. در این معبد تالار نمایش بزرگی وجود دارد که دارای سه سالن مجز است و هر کدام از سالنها بسیار دیدنی هستند. در سالن نمایش، نمایشهایی از سنتها و آیین هندوها الهام گرفته شده است.
علاوهبر سالن نمایش، سالن فیلمی نیز وجود دارد که نشان دهنده فداکاری، خدمت و روحانیت است. این معبد یکی از جاذبههای گردشگری دهلی محسوب میشود که بیشتر توریستها را به خود جذب میکند. سال افتتاح این معبد به سال 2005 باز میگردد و نمادی از سنتهای مردم هند، فرهنگ هندوسیم، روحانیت و معماری هند است. شما اجازه بردن موبایل و دوربین را به این معبد نداشته و برای بازدید کامل از این محل به نصف روز از زمان خود احتیاج دارد. آکشاردام در لغت به معنای کاخ یا محل زندگی رب النوه سوامینارایان است و به عقیده پیروان خانه زمینی خدا معنا دارد. شما میتوانید از طریق مترو به این معد بروید و در ایستگاه آکشاردام پیاده شده، بعد از طی کردن 100 متر به راست بپیچید و به ورودی شما 1 برسید.
امتیاز: NH 24, Pramukh Swami Maharaj Marg, Pandav Nagar, New Delhi, Delhi, 110092, India
آدرس: 4.6 از 5 (ز بین 41 هزار رای)
ساعت کاری: ساعت کاری این معبد بین روزهای سه شنبه تا یکشنبه از ساعت 9:30 صبح تا 7:30 شب برای بازدید عموم باز است.
مقبره گاندی | Raj Ghat
مقبره پدر شهر دهلی در راج گات وجود دارد که این شخص مهتاما گاندی است که در کنار رودخانه یامونا یادبودی از شخصیت بزرگ گاندی ساخته شده است. گاندی رهبر سیاسی و معنوی هندیها بوده که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراطوری بریتانیا رهبری کرده است.
گاندی به علت ساده زیستی و صلح دوستی در کل جهان شهرت دارد. معبد گاندی در عین سادگی بسیار زیبا بوده و طراحی خلاقانه دارد. هندیها اهمیت زیادی برای مقبره مهتاما گاندی قائل هستند و بر روی این مقبره گلهای زیبا با چراغ قرار داده شده است که نماد فداکاری این شخصیت بزرگ برای هندوستان است. هنگام رفتن به این مکان باید کفشهای خود را در بیاورید و پا برهنه به این مکان بروید. راج گات توجه گردشگران و پیروان زیادی را به خو جلب کرده و در آن مجموعهای از نقاشی، دست نوشته، مجسمه و … نگهداری میشود.
راج گات سقف نداشته و در این بنا یک مشعل آتش ابدی روشن است. بنای راج گات در ساحل رودخانه یامونا قرار داشته و برای پیاده روی در سمت دیوارههای این بنا پیاده روی سنگی در میان چمنزارها وجود دارد. جهت دسترسی به این مقبره میتوانید با مترو به ایستگاه چاندری چوک بر روی خط زرد بروید.
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 29 هزار رای)
آدرس: J6RX+6RR, Behind Red Fort, Delhi, 110006, India
ساعت کاری: ساعت کاری این مقبره از ساعت 6:30 صبح تا 6 عصر است.
گورودوارا بنگلا صاحب | Gurdawara Bangla Sahib
این بنا یکی از عبادتگاههای معروف مذهب در شهر دهلی محسوب میشود. افسانهای درمورد این معبد وجود دارد که به زمان سیک هشتم مربوط میشود. معبد گورودورا بنگلا صاحب در ابتدا یک خنه کوچک بود که با سردار با گل سنبگ ساخته شده بود که در قرن 17 ام محل زندگی رجا جی سینگ حاک هندوستان بوده و تا سال 1664 در این محل زندگی کردند.
سپس با شیوع ویروس وبا، او از چاه خانه خود به مردم آب تمیز میرساند که با این کار توانست شیوع بیماری را کنترل کند. در نتیجه امروزه این مکان برای هندیها مقدس بوده و آب استخر این مبعد را اب شفا بخش میدانند. این معبد معماری بسیار زیبایی دارد از سنگ مرمر در این ساخت آن استفاده شده است.
هر سال در معبد گورودوارا بنگلا صاحب جشنهای مذهب سیک برگزار میشود. همچنین در اطراف این معبد یک استخر، مقبره طلایی، گالری آثار هنری و دانشگاه قرار دارد. جهت دسترسی به این معبد میتوانید از طریق مترو بروید که نزدیکترین ایستگاه به آن، راجیو چوک است.
امتیاز: 4.8 از 5 (از بین 106 هزار رای)
ساعت کاری: شما میتوانید از این معبد به صورت 24 ساعته بازدید کنید.
آدرس: Hanuman Road Area, Connaught Place, New Delhi, Delhi 110001, India
معبد ایسکون | Iskcon Temple
یکی دیگر از معبدهای معروف شهر دهلی، معبد ایسکون یا سری سیرا رادا پاراهاساتری ماندیر است که جز 40 معبد موجود در هندوستان محسوب میشود و روی تپههای کریشنا در نزدیکی شرق کایلاش واقع شده است که در سال 1998 افتتاح شده و در آن به دعا و عبادت خدای کریشنا و رادخانی میپردازند.
در این معبد بتهای معروف به نامهای sri Redha، Sita Rama Laksman Hanuman و Sri Sri Gaura Nitai قرار داده شده مناسبترین مکان برای کسانی است که میخواهند برای آگاهی معنوی خود اضافه کنند.
طراحی و ساخت این بنا را هنرمندان روسی انجام دادهاند که از مجسمهها و نقاشیهایی در آن استفاده کردهاند که حماسههای مذهبی هندوستان هستند. در این مبعد میتوانید از مکانهای دیگری مانند موزههای فرهنگ بودایی و سالنهای نمایش مذهبی نیز دیدن کنید. برای رفتن به این مبعد باید از ابتدا سوار مترو شده و به ایستگاه بانگالور بروید و سپس حدود 2 کیلومتر را یپادهروی کنید.
آدرس: Hare Krishna Hill, Chord Road, Rajajinagar, Bangalore 560010
امتیاز: 4.5 از 5 (از بین 1.182 هزار رای)
ساعت کاری: شما در دو نوبت صبح و عصر میتوانید از این معبد بازدید کنید. در نوبت روز میتوانید از ساعت 7:15 صبح تا 1:15 ظهر و در نوبت عصر نیز میتوانید از ساعت 4:15 ظهر تا 8 شب از آن بزدید کنید.
مجتمع حوض خاص | Hauz Khas Complex
حوض خاص یک روستا معروف در شهر دهلی هندوستان است که نام آن به دلیل وجود آبگیر در آن به حوض خاص منسوب شده است. خانهای تاریخیدر جنوب دهلی و نزدیک دریاچه بزرگ به نام مجتمع خاص وجود دارد. استخر موجود در این منطقه را علائالدین خالجی ساخته است که قدمت آن به قبل از تاسیس جنوب دهلی رسیده که امروزه تبدیل به نوعی مرکز خرید شده است که لباسهای سنتی هندی و صنایع دستی در آن به فروش میرسند.
این منطقه دارای آرامگاه، مسجد، مخزن آبی است که در دوران سلطنت سلسه علاالدین خلیجی در قرنهای 13 و 14 میلادی احداث شده است. هدف از نام حوض به معنای مخزن آب است و کلمه خاص نشان دهنده سلطنتی بودن این بنا است. هدف اصلی از ساخت این مکان تامین آب برای زندانیان منطقه تامین شده است. داخل این مجموعه کتیبههای باستانی زیبا و مسجد وجود دارد که از پنجرههای آن میتوانید منظره زیبای اطراف را تماشا کنید.
در کوچههای این محله انواع کلوبها و رستوران دسترسی دارید که شبهای هیجان انگیزی برایتان خواهد بود، همچنین چندین مغازه، کوچههای باریک تودر تو و نقاشیهای گرافیکی وجود دارند. برای دسترسی به این محل میتوانید از طریق مترو شهر به ایستگاه پارک سبز رفته و 2.5 کیلومتر مابقی راه را پیاده روی کنید.
آدرس: H53V+667, Hauz Khas Village, Deer Park, Hauz Khas, New Delhi, Delhi 110016, India
امتیاز: 4.4 از 5 (از بین 843 رای)
ساعت کاری: این مجتمع هفت روز هفته از ساعت 5:30 صبح تا 5 عصر برای بازدید عموم در دسترس است.
جمع بندی
در این مقاله به جاهای دیدنی دهلی پرداختیم. دهلی دومین کلانشهر پر جمعیت هند محسوب میشود که دهلی نو یا همان پایتخت کشور هند نیز بخشی از دهلی است. این شهر تا کنون 11 بار ویران شده و از نو ساخته شده است که به همین دلیل در آن مجموعهای از جامعه سنتی و مدرن مشاهده میشود. از جمله از جاهای دیدنی این شهر میتوان به قلعه سرخ، قطب منار، مسجد جامع، دروازه هند، آرامگاه همایون، چاندی چوک، معبد آکشاردام، مقبره گاندی، گورودوارا بنگلا صاحب، معبد ایسکون و مجتمع حوض خاص و …. اشاره کرد.
نظرات کاربران