قوانین قهر کردن با همسر و اثرات آن بر زندگی مشترک

همانطور که می‌دانید زندگی پر از مشکلات مختلف است که برخی از این مشکلات کاملا عادی هستند. برای مثال در هر زندگی زناشویی قهر، جر و بحث یا حتی دعوا پیش می‌آید. اما متاسفانه گاهی بحث یا قهر‌های کوچک به دعوا و اتفاقات بزرگ ختم می‌شود. به همین دلیل ما باید بدانیم که هنگام قهر با همسر خود چه قوانینی را باید رعایت کنیم که این دعواهای کوچک منجر به اتفاقات بدتری نشوند یا حتی هنگام قهر کاری نکنیم که دیگر حرمت‌ها را بشکنیم. پس در مقاله قوانین قهر با همسر تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ضرورت اطلاع از قوانین قهر کردن با همسر خود

قوانین قهر کردن با همسر و اثرات آن بر زندگی مشترک

به طور کلی، هیچ رابطه زناشویی بدون مشکل و بی‌نقص نیست و قهر یا دعوا جزئی از آن است. قهر کردن دروقع نوعی خشم و عصبانیت موزیانه است که می‌تواند به رابطه زوجین آسیب جدی وارد کند. علاوه بر قهر کردن، زوجین باید هنگام بحث یا دعوا نیز مراقبت حرف‌هایی که به همسر خود می‌زنند باشند زیرا حرف‌هایی که شما هنگام عصبانیت می‌زنید، ممکن است حرمت‌ها را برای همیشه بشکنید یا دل همسر خود را بشکنید و دیگر نتواند دل او را به دست بیاورید. درواقع این الفاظ یا عبارات، حرف‌های ممنوعی هستند که تحت هیچ شرایطی نباید بین هم رد و بدل شوند.

چرا زن و شوهر قهر می‌کنند؟

قوانین قهر کردن با همسر و اثرات آن بر زندگی مشترک


شاید برایتان پیش آمده باشد که در برخی شرایط با قهر همسر خود غافلگیر شوید و از خودتان بپرسید مگه چه اتفاقی افتاده است ؟ همسرم چرا با من قهر کرده؟ در این بخش دلایل احتمالی که امکان دارد همسر شما قهر کند را بیان می‌کنیم. این دلایل شامل وارد زیر هستند:

برای تنبیه کردن طرف مقابل


گاهی ممکن است وقتی یک طرف با همسر خود صحبت می‌کند و سعی می‌کند توضیح دهید که یک موضوع باعث ناراحتی آن می‌شود، همسرش به حرف او بی‌توجهی کند و مدام طرف مقابل را مقصر کند. در چنین شرایطی ممکن است همسر شما زمانی که ببیند شما به حرف‌های او توجهی نمی‌کنید، برای تنبیه کردن و متوجه اشتباهتان با شما قهر کند. اما درست است که این راه حل در برخی مواقع جواب می‌دهد. اما راه درستی نیست! چرا که شاید همسر شما با یک یا دو بار به اصطلاح به خودش بیاید اما بار سوم یا چهارم دیگر برایش عادی می‌شود و او هم به شما بی‌توجهی می‌کند.

در نتیجه شما هم خودتان را اذیت می‌کنید، هم طرف مقابلتان را. بهتر است بدانید که کارهایی همچون محل نگذاشتن، بی‌توجهی، ترشرویی، جواب سربالا دادن، نادیده گرفتن، لجبازی، کینه جویی و قطع ارتباط ساده‌ترین راه‍‌هی مواجه با مشکلات هستند. در حقیقت این کارها به معنای فرار کردن از مشکلات، ترس، ناپختگی و ضعف شخصیتی هستند. بدین ترتیب، به جای انجام این کارها باید دنبال یک راه کارآمد و پخته بود.

خود محوری

این مورد به مورد قبلی شباهت دارد. برخی اوقات وقتی یک طرف برای حل مشکل با همسر خود صحبت می‌کند، درواقع نیازها و خواسته‌های طرف مقابل را نادیده می‌گیرد و تنها نیازها، خواسته‌ها و تصورات خودش را بیان می‌کند. همین موضوع باعث ناراحتی وی شده و فکر می‌کند که همسرش به خواسته‌های او اهمیت نمی‌دهد. در نتیجه در این نقطه طرف مقابل یاس و نا امیدی می‌شود و مسئله تفاوت نگاه و نگرش به وجود می‌آید.

باج گرفتن

 ر برخی مواقع ممکن است یکی از زوجین چیزی از طرف بخواهند اما طرف مقابل آن را قبول نکند. در چنین شرایطی احتمال دارد آن شخص برای به دست آوردن خواسته خود دست به قهر کردن بزند تا همسر خود را راضی کند. این افراد با خودشان گمان می‌کنند که اگر به همسر خود بی محلی کنند، همسرشان کاری که می‌خواهند را انجام می‌دهد. این حالت باج گیری عاطفی نام دارد.

این رفتار در طی تاثیر گرفتن از رفتار افرادی همچون والدین، اشخاص مستبد، زورگو موجب می‌شود. علاوه بر این‌ها برخی از افراد نیاز‌ها و امیال طبیعی خود را سرکوب می‌کنند که همین رفتار نیز موجب قهر یا لجبازی می‌شود. معمولا کسانی که در بزرگسالی از این رفتار برای به دست آوردن خواسته‌های خود استفاده می‌کنند، در کودکی نیز اینگونه بوده‌اند. درواقع چنین کودکانی برای به دست آوردن خواسته خود مانند اسباب بازی مورد علاقه بهانه گیری یا قهر می‌کنند. اما متاسفانه پدر و مادرشان نیز بعد از قهر کردن کودک خود خواسته آن را برآورده می‌کردند‌. در نتیجه کودک از کودکی تا بزرگسالی گمان می‌کند که چیزی بخواهد باید قهر کند یا روی نقطه ضعف طرف مقابل خود دست بگذارد.

سلب مسئولیت

یکی از دلایل قهر کردن نیز می‌تواند سلب مسئولیت و مقصر کردن طرف مقابل باشد. به عنوان مثال وقتی زن و شوهر دعوا می‌کنند و مرد (یا زن) مقصر است اما به گونه‌ای رفتار می‌کند که طرف مقابل را مقصر می‌کند. اما این کار را چگونه انجام می‌دهد؟ مشخص است! با قهر کردن. در چنین شرایطی یکی از طرفین با قهر کردن طوری رفتار می‌کند که انگار طرف مقابلش مقصر است.

درواقع یکی از زوجین با این کار هم برای پیش قدم شدن جهت آشتی سلب مسئولیت می‌کنند و هم به همسر خود می‌گویند که انتظاری نداشته باشند. البته چنین افرادی از قهر و لجبازی لذت نمی‌برند‌. تنها جهت حل مشکل خود مجبور به قهر هستند. افرادی که برای سلب مسئولیت قهر می‌کنند، هنگام مواخذه جوابی برای بی‌مسئولیتی خود ندارند‌‌.

عزت نفس پایین

دلیل دیگر برای قهر کردن به عزت نفس پایین و شخصیت درونی او مربوط است. چنین افرادی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که با اختلاف سلیقه یا عقیده رو‌به‌رو می‌شوند، راهی جز قهر کردن پیدا نمی‌کنند.

شاید شما هم از دور و بر خود شنیده‌اید که هنگام دعوا جملاتی همچون ((به تو هم همه چیز بر می‌خورد))، ((چقدر زود رنج هستی))، (( به فلانی حتی نمی‌توان گفت بالای چشت ابروست)) می‌گویند‌. اگر طرف مقابل بعد از گفتن این جملات با شما قهر کرد، به احتمال زیاد عزت نفس پایینی دارد‌. در حالی که، طبق نظر روانشناسان قهر کردن مانند ریختن زباله‌ها زیر فرش است، مشکل دیده نمی‌شود اما بو و آسیب آن، آزار دهنده است. زیرا مشکل با قهر کردن حل نمی‌شود‌، بعد از قهر کردن امکان دارد طرفین دیر یا زود با هم آشتی کنند اما آن مشکل حل نشده و بعد از گذشت مدتی خود را بروز می‌دهد که شاید این سری شدید‌تر و مخرب‌تر باشد.

قوانین قهر کردن با همسر

حال که با دلایل قهر کردن آشنا شدید، بهتر است به سراغ قوانین قهر کردن همسر برویم‌. این قوانین شامل موارد زیر هستند:

توهین نکردن به خانواده

برخی زوجین هنگام دعوا برای عصبانیت بیشتر همسر خود یا حتی به علت عصبانیت بیش از حد، به خانواده وی توهین می‌کنند که این کار یکی از بزرگترین اشتباهات بوده عواقب بدی دارد‌.

مطرح نکردن مسائل و مشکلات گذشته

دربرخی اوقات زوجین به جای اینکه روی مشکل فعلی خود تمرکز کنند، مشکلات و اشتباهات قدیم را بیان می‌کنند. این کار اشتباه است زیرا مشکلی که شما بخاطر آن بحث می‌کنید ربطی به مشکل الان شما ندارد و مطرح کردن آن تنها می‌تواند شرایط را بدتر کند.

نپختن شام و ناهار ممنوع

گاهی اوقات هنگام قهر یکی از زوجین دیگر غذا نمی‌پزد یا دیگری  غذا نمی‌خورد‌. اما این کارها، کار افرادی که به بلوغ فکری که رسیده‌اند، نیست. در چنین شرایطی حتی اگر قهر هستید غذا پختن یا غذا خوردن را ترک نکنید.

جای خواب خود را تعویض نکنید

گاهی اوقات هنگام قهر کردن و دعوا کردن زن یا مرد جای خود را عوض می‌کنند و جدا از یکدیگر می‌‌خوابند که این موضوع کار اشتباهی است. جدا کردن جای خواب هنگام قهر کردن کار بچگانه‌ای محسوب می‌شود‌.

سلام و خداحافظی کنید

برای بدتر نشدن شرایط هنگام قهر کردن، حتما با همسر خود سلام و خدافظی کنید.

حرف همسر خود را قطع نکنید

هنگام بحث و دعوا یا حتی آشتی کردن، هنگامی که همسر شما درحال تعریف کردن مشکل و نگرش خود است، حتی اگر حرفش درست نیست، ابتدا باید صبر کنید تا صحبت‌های او تمام‌ شود و بعد شما نیز حرف‌های خود را بزنید. هیچگاه صحبت‌های او را قطع نکنید و حرف‌هایش را نا تمام نگذارید زیرا این کار به گونه‌ای بی احترامی به‌شمار می‌رود.

تعمیم دادن اشتباه به طرف مقابل ممنوع

وقتی درحال بحث و دعوا با همسر خود هستید هیچگاه اشتباه طرف مقابل را تعمیم ندهید‌. مثلا نگویید ((تو همیشه اینطوری هستی یا فلان کار را انجام می‌دهی)) زیرا این کار دعوا را به اوج خود می‌رساند‌.

مسخره کردن ممنوع

گاهی اوقات ممکن است یکی از طرفین به علت پیدا نکردن جواب منطقی یا خالی کردن حس خود شروع به مسخره کردن ظاهر طرف مقابل کنند. مثلا به او الفاظی مانند زشت، لاغر مردنی، چاق، گستاخ یا … را بگویند. این کار شخصیت طرف مقابل را تخریب می‌کند و امکان دارد به این راحتی‌ها از یادش نرود.

روی نقطه ضعف‌های طرف مقابل دست نگذارید

هدف گرفتن ضعف‌های طرف مقابل نشانه  ضعف و ناپختگی است‌. معمولا این کار را کسانی که نمی‌توانند منطقی بحث کنند انجام می‌دهند‌‌.

برخی از جملات اشتباه

هنگام دعوا گفتن برخی از جملات ممنوع است که این جمله‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • هیچگاه نگویید ((چرا سریع ناراحت میشی ؟ جنبه داشته باش)) زیرا با این حرف طرف مقابل بیشتر عصبانی می‌شود.
  • اگر از مادر یا پدر همسر خود ناراحت هستید هیچگاه با حالت تحقیر و توهین درمورد آن با همسر خود صحبت نکنید. بلکه خیلی محترمانه ناراحتی خود را بیان کنید.
  • در صورتی که در گذشته همسر شما ضعف یا مشکلی وجود داشته است، هیچگاه هنگام دعوا آن‌ها را بیان نکنید.
  • غرور فرد مقابل خود را ندارد هدف قرار ندهید و به او نگویید ((این چه شغلی است داری)) یا ((شغل تو بی ارزش است)) این موضوع او را عصبانی می‌کند.
  • همسر خود را با شخص دیگری مقایسه نکنید و به او نگویید مثل فلانی باش‌.
  • به هم احترام بگذارید و نگویید دیگه خستم کردی، دیدی به حرفم رسیدی، حتما باید اشتباه میکردی تا به حرف من می‌رسیدی؟، مرد باش و …

پیامد‌های منفی قهر کردن

همانطور که در طول مقاله بیان کردیم،قهر کردن راه درستی برای حل کردن مشکلات نیست و این کار را نباید افراد بالغ انجام دهند و به جای آن مشکل خود را حل کنید‌. به همین دلیل در این بخش پیامد‌های منفی قهر کردن را بیان کنیم:

خود فرد بیش از هر چیزی در معرض قهر قرار دارد

هنگام قهر کردن، علاوه بر طرف مقابل فردی که قهر می‌کند هم از لحاظ روحی در شرایط درستی قرار ندارد. بدین ترتیب انرژی روانی زیادی را از دست می‌دهد.

قهر باعث می‌شود بین دو طرف فاصله عاطفی بی‌افتد و در صورت طولانی شدن آن طرفین دچار دلسردی می‌شوند. در نتیجه فضایی که برای عشق ورزیدن وجود دارد، به هم زیستی تبدیل می‌شوند‌. یعنی زن و شوهر به جای محبت کردن به یکدیگر تنها وظایف خود را انجام می‌دهند تا رابطه باقی بماند.

از قهر کردن پیشگیری ‌کنید

قبل از اینکه قهر کنید و با پیامد‌های آن مواجه شوید، سعی کنید قهر نکنید و مشکل خود را منطقی حل کنید. همچنین برخی از افراد یک سری اخلاق‌های خاص دارند و روی یک موضوعاتی حساس هستند که شما آن‌ها را کاملا می‌شناسید‌‌. در نتیجه سعی می‌کنید رفتار و حرف‌هایی که باعث ناراحتی او می‌شوند را انجام ندهید. درواقع قهر زمانی اتفاق می‌افتد که فرد آنقدر عصبانی است که نمی‌تواند این عصبانیت را خالی کند و دست به قهر کردن می‌زند. اما با تقویت ظرفیت و افزایش تجربیات اخلاقی می‌توان کاری کرد که زود دچار رنجش طرف مقابل نشوید‌.

مانع هیجانات منفی شوید

هنگام مشاجره شخصی که از لحاظ روحی و روانی قوی‌تر است، عصبانیت و خشونت خود با کنترل می‌کند و از خود دفاع می‌کند‌. چنین فردی از شر احساسات منفی خلاص می‌شود اما فردی که ضعیف‌تر است معمولا همه چیز را نظاره می‌کند، توهین‌ها و کنایه‌ها را تحمل می‌کند و چون نمی‌تواند کاری کند، قهر می‌کند. به همین ترتیب در چنین شرایطی روی اعصاب و روان خود تسلط داشته باشید، قلب و روح خود را از هیجانات منفی پر نکنید. همچنین به شخص مقابل اجازه دهید که صحبت کند، از خودش دفاع کند و خود را مظلوم و شکست خورده نپندارد تا در صدد انتقام، تلافی یا حتی قهر برنیاید.

به جای قهر کردن یا ترک منزل سکوت کنید

در برخی مواقع، سکوت کردن بهترین انتخاب است‌. البته سکوت کردن به معنای حرف نزدن یا قهر کردن نیست. درواقع این مورد بدین معناست که هنگام دعوا به همسر خود بگویید که الان هم من و هم تو عصبانی هستیم و هر رفتاری که می‌کنیم یا هر حرفی که می‌زنیم از روی عصبانیت و هیجان است، در نتیجه باید بعد از گذشت مدت زمانی آرام شویم و سپس درباره این موضوع منطقی صحبت کنیم و بعد از آن تصمیم بگیریم‌. پس من در این لحظه ترجیح می‌دهم که سکوت کنم.

چگونه با همسر خود آشتی کنیم

قوانین قهر کردن با همسر و اثرات آن بر زندگی مشترک

هنگامی که شما با شخصی که برایتان عزیز است قهر می‌کنید، بی شک تحمل این شرایط با دوری آن شخص برایتان سخت است. خصوصا اگر آن شخص همسر شما باید و زیر یک سقف با هم زندگی کنید، این شرایط سخت‌تر می‌شود. به همین دلیل ممکن است دلتان بخواهد با همسر خود آشتی کنید اما غرورشان اجازه ندهد‌. به همین دلیل در این بخش راه‌های آشتی کردن با همسر خود را بیان می‌کنیم.

روبه‌رو شدن با مشکل

شما هر چقدر سعی کنید به مشکل خود اهمیت ندهید و آن را به روی همسر خود و خودتان نیاورید، آن مشکل بدتر خواهد شد و به بیشتر به روح و روان خود و همسرتان صدمه می‌زنید‌. شاید آن مشکل برای چند مدتی خودش را نشان ندهد و شما فکر کنید آن مشکل با بی اهمیتی به آن از بین رفته است، اما آن مشکل بعد تز مدتی با پیامد‌های شدید‌تر بروز پیدا می‌کند. در نتیجه بهتر است از همان ابتدا با مشکل خود رو‌به رو شوید. این کار برای بار اول می‌تواند بسیار سخت باشد اما وقتی این کار را با خانواده، دوستان، همکار‌ان، فرزندان و همسر خود انجام دهید، دیگر این کار برایتان سخت نیست. همچین زمانی که متوجه بشوید روبه‌رو شدن با مشکل بسیار بهتر و راحت‌تر از مخفی کردن آن است، دیگر هیچوقت سعی نمی‌کنید آن را نادیده بگیرید.

برای این کار می‌توانید به سراغ همسر خود بروید و اگر از سوی همسرتان رفتار بدی با شما شده است، با او بدون دلخوری صحبت کنید. به همسر خود بگویید که دوست دارید با شما چگونه رفتار شود و اگر او این رفتار را با شما کند، شما متقابلا با وی چه رفتاری می‌کنید. البته فراموش نکنید که اگر همسر شما به حرفتان گوش کرد، شما نیز باید به قولتان عمل کنید.

یافتن علت تقویت رفتار قهر

اشخاصی که مدام در حال قهر کردن هستند و به این کار ادامه می‌دهند، بعد از هر قهر پاداشی برای قهر بعدی می‌گیرند‌. برای مثال هنگامی که همسر شما خواسته‌ای از شما دارد، دست به قهر کردن می‌زند و شما نیز خواسته‌ای که دارد را برایش برآورده می‌کنید. در نتیجه شخص مقابل شما دفعات بعدی برای به دست آوردن خواسته خود یا دلایل دیگر، قهر می‌کند. در نتیجه اگر دلیل قهر کردن همسر خود را بدانید و هنگام قهر کردن به او پاداش ندهید، مثلا خواسته او را انجام ندهید، او دیگر پاداشی دریافت نخواهد کرد و این زنجیره برای همیشه قطع می‌شود.

یادتان باشد که دلیل ناراحتی و رنجش شما هر چیزی که باشد، اتفاق افتاده است. یعنی شما نمی‌توانید اتفاقی که افتاده است را به عقب برگردانید. در نتیجه چاره‌ای جز پذیرش آن ندارید. به همین ترتیب با بخشش طرف مقابل خود، ابتدا انرژی‌های منفی را از خود دور می‌کنید و در قدم بعدی اعتماد بنفس خود را با بخشش افزایش می‌دهید، در نهایت با احساس مثبت برای آشتی پیش قدم می‌شوید.

شاید سخت باشد ولی باید سعی کنید که غرور خود را کنار بگذارید و با خودتان فکر نکنید که با میش قدم گزاشتن خود را کوچیک کرده‌اید. همچنین می‌توانید انتظارات و توقعات خود را از رابطه کمتر کنید‌‌. زیرا گاهی این توقعات باعث قهر می‌شوند. به رفتار‌های همسر خود فکر کنید و به او حق بدهید‌. با این طرز تفکر می‌توانید با درکی متقابل برای آشتی پیش قدم شوید.

معذرت خواهی کردن

برخی از زوج‌ها، همواره می‌گویند که وقتی همسر ما مقصر است، اشتباه خود را نمی‌پذیرد و مدام سعی می‌کند مرا مقصر کند. یا از من به صورت مستقیم معذرت خواهی نمی‌کند. شما با معذرت خواهی و گفتن اینکه چقدر از اشتباهی که کرده‌اید پشیمان هستید، درواقع اهمیت، عشق و علاقه خود را به همسرتان نشان می‌دهید و به او می‌گویید که آنقدر بالغ هستید که اشتباه خود را بپذیرید. علاوه‌بر این، می‌توانید برای همسر خود یک هدیه کوچیک بخرید، یا او با به یک خرید، رستوران با کافه ببرید یا حتی کاری را انجام دهید که می‌دانید او را خوشحال می‌کند.

از یک دوست به عنوان واسطه کمک بگیرید

اگر هر چقدر تلاش کردید اما همسرتان راضی به صحبت با شما نیست، می‌توانید از یک دوست مشترک و مورد اعتمادتان کمک بگیرید و از او بخواهید که با همسر شما صحبت کند. این شخص علاوه بر دوست، می‌تواند اعضای خانواده شما یا همسرتان نیز باشد.

از معجزه تخت خواب کمک بگیرید

همانطور که گفتیم، هنگام قهر با همسر خود، نباید تخت خواب خود را جدا کنید و باید کنسل یکدیگر بخوابید. خوابیدن در کنار همسر ‌می‌تواند باعث آرام طرف شد و در بهبود روابط تاثیر داشت.

قهر را به لجبازی نکشانید

خیلی مواقع متاسفانه قهر به لجبازی تبدیل می‌شود که این ‌کار شرایط را بدتر می‌کند. زیرا لجبازی کار دو زوج بالغ که یکدیگر را دوست دارند و می‌خواهند با هم مشکل خود را منطقی حل کنند نیست. هنگامی که یکی از زوج‌ها شروع به لجبازی می‌کند، دیگری نیز شروع به این کار کرده و این لجبازی به مرور زمان شدید و شدیدتر می‌شود و ممکن است به جایی برسد که به خودتان بیایید و ببینید بدون آنکه بخواهید، از هم جدا شده‌اید‌.

از جملات و نامه‌‌های عاشقانه دل او را به دست بیاورید

شما می‌توانید در یک کارت پستال کوچک برای همسر خود جملات عاشقانه بنویسید. یا در کنار کادو و گل خود ی جمله یا شعر عاشقانه برای او بنویسید و به او بگویید که چقدر دوستش دارید.

به دنبال مقصر نباشید

هر فردی باید مسئولیت کارها و اشتباهات خود را بپذیرد. زوج موفق، زوجی هستند که در مواقع بروز مشکلات هر کدام شجاعانه اعتراف می‌کنند که من مسئول افتادن این اتفاق هستم‌. بعد از پذیرفتن احساسات، هر کدام که شجاعت بیشتری داشته باشند، می‌توانند برای دعوا پیش قرن شوند.

نادیده بگیرید

در برخی شرایط پیش قدم شدن یا حتی صحبت کردن با طرف مقابل می‌تواند شرایط را بدتر کند. زیرا قهر هم می تواند دلایل منفی داشته باشد و طرف مقابل به علت سو استفاده یا به دست آوردن خواسته خود قهر کند. در این شرایط شما باید به همسر خود فرصت دهید تا آرام شود‌‌. زیرا ممکن است طرف مقابل منتظر حرکت از سوی شما باشد و بخواهد از این طریق به خواسته خود برسد. در چنین شرایطی باید طوری وانمود کنید که به این موضوع اهمیت نمی‌دهید. بی‌شک وانمود کردن به نادیده گرفتن کار آسانی نیست. به همین دلیل شما باید خود را با کارهایی که دوست دارید مشغول کنید‌. این کارها برای هر شخص متفاوت است، برای یک شخص ممکن است کتاب، فیلم، بازی ویدئویی، نوشتن، کار باشد و برای اشخاصی دیگر امکان دارد مواردی همچون آشپزی، تمیزکاری، خرید کردن و … باشد‌.

تنها معذرت خواهی کافی نیست

در برخی اوقات تنها معذرت خواهی کافی نیست‌ و این معذرت خواهی نباید تنها در لفافه باشد‌. بلکه معذرت خواهی شما باید از ته دل و صادقانه باشد‌. همچنین باید به طور دقیق به او بگویید که بخاطر فلان موضوع پشیمان هستید و از او عذر خواهی می‌کنید. همچنین اگر در یک موضوعی مقصر هستید باید سعی کنید دیگر آن را انجام ندهید. همسر شما زمانی که ببینید حتی برای انجام ندادن یک رفتار تلاش می‌کنید، برایش ارزشمند است. اما اگر تنها برای اینکه از شرایط بدی که در آن قرار دارید عذرخواهی کنید و بارها آن کار را تکرار کنید، همسرتان فکر می‌کند که برای او ارزش قائل نیستید‌.

مرزهای خود را مشخص کنید

اگر شخص مقابل مقصودش از قهر سو استفاده عاطفی باشد، شمل بی‌شک آن را دیر یا زود متوجه می‌شوید. در نتیجه یعنی شما در رابطه‌ای سالم قرار ندارید. به همین دلیل باید الویت یا خط قرمز‌های خود را مشخص کنید. در صورتی که فکر می‌کنید رابطه شما ارزش نجات دارد، باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • رفتار قابل قبول چیست و شما می‌خواهید با شما چگونه رفتار شود؟ به این سوال جواب دهید و مرزهایی برای خود مشخص کنید‌.
  • اگر قهر و دعوای شما و همسرتان جدی است، حتما پیش یک مشاور بروید‌.
  • با همسر خود صحبت کنید و به او صریح بگویید که اگر از خط قرمز‌های شما رد شود چه اتفاقاتی می‌افتد. البته اگر هیچ کدام از این موارد جواب نداد، یعنی شما باید این رابطه را ترک کنید.

آیا قهر به نفع رابطه است؟

گاهی برخی از زوج‌ها می‌گویند که قهر کردن باعث می‌شود تا طرف مقابل به خود بیاید و اشتباه خود را متوجه شود‌. به طور کلی، افراد غیر متخصص قهر را راه حلی موفق برای رابطه می‌دانند‌. اما طبق یافته‌ها و تحقیقاتی که وجود دارد، قهر می‌تواند آسیب‌های جدی به ازدواج بزند. با قهر کردن و طولانی شدن آن، رضایت رابطه در هر طرف گاهش پیدا کرده و احساس صمیمیت روز به روز کمتر و کمتر می‌شود‌.

البته گاهی زوج‌ها به کمی فرصت یا فاصله نیاز دارند تا بتوانند با آرامش به گفت و گو بپردازند و مشکل خود را حل کنند. این مورد را نباید با قهر اشتباه گرفت، زیرا هر انسانی به تنهایی و کمی فاصله نیاز دارد اما این بدین معنا نیست که با همسر خود قهر است.

جمع‌بندی

در این مقاله درمورد قوانین قهر با همسر صحبت کردیم. همچنین در طول این مقاله درمورد دلایل قهر نیز توضیحاتی ارائه دادیم‌. این دلایل ممکن است شامل تنبیه کردن طرف مقابل، رسیدن به خواسته خود، ناراحت شدن سر موضوعی خاص و …. باشد‌. همچنین شما هنگام دعوا یا قهر با همسر خود نباید جای خواب‌تان را جدا کنید، برای او غذا یا شام نپزید، با او سلام و خدافظی نکنید و با او لج و لج بازی کنید‌. زیرا تمامی این کارها قهر را شدید تر کرده و ممکن است حتی آن را به جدایی بکشاند. همچنین برای آشتی کردن با همسر خود می‌توانید در صورت مقصر بودن اشتباه خود را بپذیرید، برای او کادو یا گل بخرید، به او بگویید که دوستش دارید و به طور مستقیم درمورد مشکل خود صحبت کنید و آن را حل کنید.

آیا تا به حال با همسر خود قهر کرده‌اید؟ چگونه این موضوع را حل کرده‌اید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *