لیلا حاتمی یکی از بهترین بازیگران زن ایرانی است که که سالها حضور درخشان در سینما از او یک ستاره ساخته است، ما امروز در سبکنو قصد داریم زندگی شخصی و هنری این بازیگر را زیر ذرهبین ببریم پس اگر شما نیز طرفدار این بازیگر هستید در ادامه متن همراه ما باشید.
تولد
لیلا حاتمی در 9 مهر سال 1351 در تهران به دنیا آمد. لیلا حاتمی تنها فرزند مرحوم علی حاتمی (کارگردان) و زری خوشکام از بازیگران قبل از انقلاب است که به لطفا پدر و مادرش وارد ، او نیز واردعرصه هنری شد.
پدرش در تهران به دنیا آمد اما اصالتا تفرشی (استان مرکزی) و مادرش اهل اصفهان است.
لیلا اولین بار در سال 1363 وقتی 12 ساله بود در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش بازی کرد.
سپس برای بار دوم در سال 1370 با فیلم «دلشدگان» جلوی دوربین رفت.
مهاجرت به سوئیس
لیلا در رشته ریاضی فیزیک دیپلم گرفت تا اینکه وارد دانشگاه امیرکبیر شد اما 3 سال بعد از رشته برق انصراف داد و برای زندگی و تحصیل راهی کشور سوئیس شد.
در سوئیس ادبیات فرانسه خواند اما به خاطر سرطان پانکراس پدرش در سال 1375 در 24 سالگی درس را نیمه کاره گذاشت و به ایران برگشت.
چند هفته بعد پدرش فوت کرد به همین دلیل به خاطر تنهایی مادر، تصمیم گرفت برای همیشه در ایران بماند.
اولین بازی موفق
او در سال 1375 اولین کار سینمایی خود را به نام لیلا با کارگردانی داریوش مهرجویی تجربه کرد و برای بازی در این فیلم دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر رادریافت کرد.
مطلب مشابه: بیوگرافی سحر قریشی؛ درباره رابطه های جنجالی، مهاجرت و ارتباط با تتلو
ادامه کسب موفقیت و شهرت لیلا حاتمی
فیلم موفق دیگر او آب و آتش بود که در آن نقش یک زن روسپی (مریم) را به خوبی اجرا کرد. پله آخر دومین ساخته بلند علی مصفا در مقام کارگردانی پس از سیمای زنی در دوردست است.
فیلم با هزینه شخصی خود وی ساخته شده و از فیلم های مستقل در سینمای ایران محسوب می شود. لیلا حاتمی در این فیلم نقش لیلی را بازی کرد لیلی (لیلا حاتمی) ستاره سینماست و به تازگی شوهرش را از دست داده است سر صحنه فیلمبرداری ناگهان مقابل دوربین خندهاش میگیرد و از کار باز میماند. هیچ کس نمیتواند دلیل خندههایش را حدس بزند.
جایزه اسکار
در سال1389 به همراه اصغر فرهادی و چندی از بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین به جشنواره فیلم برلین دعوت شد ولی به هر دلیلی که برخی آن را بازی در فیلم بعدیش (پله آخر) میدانند در اختتامیه شرکت نکرد.
در این مراسم، وی به همراه ساره بیات و سارینا فرهادی برنده خرس نقره ای بهترین گروه بازیگران زن شد.
در بهار سال 1390 در مراسم فرش قرمز فیلم جرم (مسعود کیمیایی) به همراه علی مصفا شرکت کرد. در تابستان همین سال به دنبال اکران جدایی نادر از سیمین به فرانسه و ایتالیا سفر کرد و در افتتاحیه اکران فیلم همراه با اصغر فرهادی حضور داشت و سر انجام پس از نامزدی جدایی نادر از سیمین در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان اسکار در زمستان سال 90 همراه اصغر فرهادی و پیمان معادی راهی مراسم اسکار در آمریکا شد.
مطلب مشابه: بیوگرافی و بهترین فیلم های بهاره رهنما؛ درباره زندگی شخصی، ازدواج، طلاق و شاعری او!
زندگی شخصی
لیلا حاتمی در سال 1377 وقتی 26 با علی مصفا 32 ساله ازدواج کرد که حاصل این زندگی تولد یک دختر به نام «عسل» و یک پسر به نام «مانی» میباشد.
لیلا حاتمی در این باره گفته است: علاقه من و علی درست قبل از شروع فیلمبرداری لیلا در سال 75 شروع شد، اصلا آقای مهرجویی اول ما را به هم علاقمند کرد و بعد فیلمش را ساخت.
حرف زدن به چند زبان
خانم حاتمی به واسطه حضور چند ساله در خارج از کشور و علاقهاش به 5 زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی و فارسی تسلط دارد.
زیباترین زن خاورمیانه
بعد از حضور در فیلم جدایی نادر از سیمین سال 1389 به کارگردانی اصغر فرهادی، توانست در لیست زیباترین زنان خاورمیانه رتبه چهارم را به خود اختصاص دهد.
دریافت نشان شوالیه فرانسه
خانم حاتمی در سال 1391 درجه شوالیه (نشان ادبی و هنری) کشور فرانسه را از دستان وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به جهت خلاقیت هنری دریافت کرد.
ترجمه کتاب
لیلا حاتمی در سال 1381 اولین کتاب خود به نام «شب افتتاح» به نویسندگی جان کاساوتیس را ترجمه کرد، ترجمه کتاب «شش گفتگو با پیکاسو» دیگر اثر وی میباشد.
حاشیهها
در اسفند سال 1396 لیلا حاتمی در نشست خبری فیلم «خوک» در جشنواره فیلم برلین به رخدادهای آبان 98 واکنش نشان داد.
او در آن جلسه گفت؛ میخواهم از این فرصت استفاده کرده و عمیقا ناراحتی و عصبانیت خودم را از برخوری که اخیرا با معترضان در ایران شد، ابراز نمایم.
مطلب مشابه: بیوگرافی سحر دولتشاهی؛ درباره زندگی شخصی، ازدواج اول، طلاق و فیلم های او
احساس کردم پیر شدم
همین چند روز پیش یکهو احساس کردم که قشنگ 10، 20 سال پیر شدم. برای اینکه تا یک جایی در دنیای خودت و با آدم هایی که بودی می گفتی اینکه بد نیست.
از هیچی بهتر است ولی یکباره می بینی یک عالمه آدم جدید هست که تو اصلا نمی شناسی شان و دقیقا احساس کردم از این فضا عقبم.
من با علی (همسرش) فرق دارم. هیچ اخباری را دنبال نمیکنم و عکسی نم بینم. برای همین وقتی بچه ها سر فیلمبرداری از جشنواره میآمدند و اسامی فیلم ها و کارگردان ها را می گفتند، با یک موج جدیدی از فیلمسازهای خوب روبرو شدم و با خودم گفتم: «ای بابا من اینجا برای خودم سرم را کرده بودم توی کوزه و داشتم کارای چرت و پرت بازی می کردم.»
هنرمندان جوان
فکر می کنم الان بیشتر جوانها میل به جلو دارند و سرشار از ایدههای تازهاند ولی ما آن موقع با یک جریان ساکن مواجه بودیم و به غیر از چند استعداد، جریان کلی سینما خیلی وحشتناک بود. الان آن استانداردهای فیلمسازی یک چیز درستی شده و ما دیگر با ایده های پرت و پلا و دنیای عجیب و غریب مواجه نیستیم.
همین چند روز پیش یکهو احساس کردم که قشنگ 10، 20 سال پیر شدم. برای اینکه تا یک جایی در دنیای خودت و با آدم هایی که بودی می گفتی اینکه بد نیست.
از هیچی بهتر است ولی یکباره می بینی یک عالمه آدم جدید هست که تو اصلا نمی شناسی شان و دقیقا احساس کردم از این فضا عقبم.
من با علی (همسرش) فرق دارم. هیچ اخباری را دنبال نمیکنم و عکسی نم بینم. برای همین وقتی بچه ها سر فیلمبرداری از جشنواره میآمدند و اسامی فیلم ها و کارگردان ها را می گفتند، با یک موج جدیدی از فیلمسازهای خوب روبرو شدم و با خودم گفتم: «ای بابا من اینجا برای خودم سرم را کرده بودم توی کوزه و داشتم کارای چرت و پرت بازی می کردم.»
هنرمندان جوان
فکر می کنم الان بیشتر جوانها میل به جلو دارند و سرشار از ایدههای تازهاند ولی ما آن موقع با یک جریان ساکن مواجه بودیم و به غیر از چند استعداد، جریان کلی سینما خیلی وحشتناک بود. الان آن استانداردهای فیلمسازی یک چیز درستی شده و ما دیگر با ایده های پرت و پلا و دنیای عجیب و غریب مواجه نیستیم.
در واقع یک چیز خوشایندی بود که مأیوس میکرد. مخاطبی را که در پی این بود که ما زودتر برسیم به جهان و در نتیجه حواس شان را پرت میکرد؛ ولی از طرف دیگری چون با خودشان و وجود خودشان ارتباط برقرار میکرد و این را نمی توان انکار کرد، برایش دلنشین هم میشد.
مطلب مشابه: بیوگرافی و بهترین فیلم های فرشته حسینی؛ درباره ازدواج او و در مورد زندگی شخصی
دعوا با خبرنگار
لیلا حاتمی در یکی از اکرانهای فیلمش با یکی از خبرنگاران درگیر شد و خود او در این باره گفته است: اجازه بدید باز کنم، چون از چیز بیاهمیتی که مبهم بمونه خوشم نمیاد. موضوع به این شکل بوده که عدهای خبرنگار میان سر صحنه فیلمبرداری، که روز نامناسبی انتخاب شده بود و اصلاً فضای فیزیکی ما اجازه نمیداد کسی اونجا قرار بگیره.
جا برای خودمان هم محدود بود و زیاد بودیم. من جا نداشتم بشینم. حدود پانزده شانزده نفر از خودمان در راهپلههای خانه نشسته بودیم که منم یکی از اونها بودم. به گزارش کافه سینما حاتمی در ادامه میگوید: «من اگر مصاحبه گر بودم و چنین جایی وارد میشدم حتماً یک سؤال مهمی داشتم.
برای من جای تعجب است که چندتا مصاحبه گر جوان و بهروز بیان با یک آدمی که حرفهای است مصاحبه کنند و آماده نباشند.
مثل کسی است که بخواهد برود سر کلاس و درس را حاضر نباشد، هفتاد سال هم استاد دانشگاه باشید درستان را باید حاضر کنید. این نشان نمیدهد بیتجربهاید، اتفاقاً اگر تجربه دارید آماده جایی تشریف میبرید.
بهترین فیلم های لیلا حاتمی
اگر در کنار زندگی شخصی و هنری این بازیگر دوست دارید تا بهترین فیلم و سریال های حاتمی را نیز بشناسید، در ادامه متن همراه ما باشید.
جدایی نادر از سیمین
- سال انتشار: 1389
- ژانر: درام، اجتماعی
- کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی، ساره بیات، سارینا فرهادی، بابک کریمی
- امتیاز در ای ام دی بی: 8.3
- امتیاز در راتن تومیتوز: 99
این فیلم همواره به عنوان بهترین فیلم لیلا حاتمی شناخته میشود. او در این فیلم بازی بسیار درخشانی را از خود نشان داد و خود فیلم نیز توانست برنده جایزه اسکار شود. پس اگر تا به کنون موفق به تماشای این فیلم نشدهاید، حتما آن را در لیست تماشای خود قرار دهید.
خلاصه داستان فیلم جدایی نادر از سیمین
لیلا (لیلا حاتمی) و رضا (علی مصفا) در یک مراسم شلهزرد پزان همدیگر را میبینند و چندی بعد با هم ازدواج میکنند. بعد از مدتی زندگی متوجه میشوند که لیلا نمیتواند فرزندی به دنیا بیاورد و درمان ها همه بدون نتیجه میماند. مادر رضا با وجود احساس رضایت و خوشبختی رضا از زندگی بدون فرزند، لیلا را تحت فشارهای شدید قرار میدهد و از او میخواهد که اجازه دهد برای رضا همسری بگیرند تا اینکه…
مطلب مشابه: بیوگرافی و بهترین فیلم های شبنم قلی خانی؛ زندگی شخصی از مهاجرت تا جوایز هنری او
تصور
- سال انتشار: 1402
- ژانر: درام ، عاشقانه
- کارگردان: علی بهراد
- بازیگران: لیلا حاتمی، مهرداد صدیقیان، سما سوار، هادی احمدی، محمد خاکساری
- امتیاز در ای ام دی بی: 6
- امتیاز در راتن تومیتوز: _
جدیدترین و تا به کنون آخرین فیلم لیلا حاتمی، فیلم جذاب و تماشایی تصور به کارگردانی علی بهراد است. در این فیلم بازیگرانی همچون مهرداد صدیقیان نیز حضور دارند.
خلاصه داستان فیلم تصور
تصور در بستر فانتزی و خیالگونه، ماجرای یک راننده تاکسی جوان را روایت میکند که هر شب مسافران زن با چهرهای مشابه را سوار میکند و داستانهایشان را میشنود. پسر جوان، عاشق یک خانم شیرینیپز میشود؛ اما در ابراز عشق خود به او ناتوان است. به همین خاطر شروع به خیالپردازی درباره او می کند و فضاهایی خالی در داستان فیلم ایجاد میشود که پر کردن آنها بر عهده تصور مخاطب است.
رگ خواب
- سال انتشار: 1394
- ژانر: درام، اجتماعی
- کارگردان: حمید نعمت الله
- بازیگران: لیلا حاتمی، کورش تهامی، الهام کردا، لیلا موسوی، خسرو بامداد، اصغر پیران، بهزاد رحیم خانی، غزاله جزایری
- امتیاز در ای ام دی بی: 6.1
- امتیاز در راتن تومیتوز: -_
رگ خواب یکی از معروفترین آثار لیلا حاتمی است که پس از پخش با حاشیههای بسیاری روبرو شد. لیلا حاتمی در این فیلم با بازیگرانی همچون کوروش تهامی همبازی بوده است.
خلاصه داستان فیلم رگ خواب
زن میانسالی که به تازگی از همسرش جدا شده در تلاش برای یافتن شغل و سرپناهی برای خود است در این مسیر با کامران مدیر رستورانی که در آن کار می کند آشنا می شود. مینا که به شدت نیازمند حمایت مالی و عاطفی است و با توجه به حمایت ها و محبت های کامران به او دل می بندد، کامران نیز به او علاقمند و مشتاق است. روزها از پس هم می گذرد و عشق مینا به کامران کاسته نمی شود و حتی اوج هم می گیرد. اما کامران دیگر قصد ادامه با او را ندارد…!
در دنیای تو ساعت چند است؟
- سال انتشار: 1394
- ژانر: درام، عاشقانه
- کارگردان: صفی یزدانیان
- بازیگران: لیلا حاتمی، علی مصفا، زهرا حاتمی، کریستف رضاعی، اردشیر کاظمی، ابراهیم ضمیر
- امتیاز در ای ام دی بی: 7.1
- امتیاز در راتن تومیتوز: 73
چهره آرامِ لیلا حاتمی حکم میکند که او در فیلمهای درام و عاشقانه زیادی بازی کند، کارگردانان نیز با درک این موضوع بازیهای خوبی را از لیلا میگیرند. یکی از بهترین فیلمهای او در این سبک همین فیلم جذاب به کارگردانی صفی یزدانیان است.
خلاصه داستان فیلم در دنیای تو ساعت چند است
گلی بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یکباره تصمیم میگیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفری کند. فرهاد در رشت به استقبالش میرود و میگوید که آشنایی قدیمی است، اما گلی اصلاً او را به یاد نمیآورد…
مطلب مشابه: بیوگرافی و بهترین فیلم های طناز طباطبایی؛ در مورد زندگی شخصی و موفقیت های او
من
- سال انتشار: 1394
- ژانر: درام، اجتماعی
- کارگردان: سهیل بیرقی
- بازیگران: لیلا حاتمی، مانی حقیقی، امیر جدیدی، بهنوش بختیاری، علیرضا استادی، علی منصور، سعید عطائیان، احمد غفوری
- امتیاز در ای ام دی بی: 5.3
- امتیاز در راتن تومیتوز: _
یکی از متفاوتترین و در حینحال جذابترین بازیهای خانم لیلا حاتمی در این فیلم رقم خورد. سهیل بیرقی کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و بازیگرانی همچون مانی حقیقی و امیر جدیدی نیز در این فیلم حضور دارند.
خلاصه داستان فیلم من
این فیلم داستان زنی به نام آذر است که اقدام به کارهای غیرقانونی و خلاف برای دیگران و کسب درآمد از این راه میکند…
سخن پایانی
بسیار خرسندیم که تا پایان همراه ما بودید. ما امروز و در این مقاله سعی کردیم به زندگی شخصی و هنری لیلا حاتمی پرداخته و همچنین ما در ادامه متن بهترین فیلمهای او را به شما عزیزان معرفی کردیم. در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله و همچنین دیدن فیلمهای معرفی شده نهایت لذت را ببرید.
مطلب مشابه: بیوگرافی و بهترین فیلم های ترانه علیدوستی؛ درباره ازدواج و طلاق و زندگی شخصی اش
نظرات کاربران