عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

امروزه برخی از افراد بخصوص دختران نوجوان و جوان به کاشت نگین در پوست تمایلی زیادی نشان داده اند. البته ایجاد چنین تغییراتی در پوست می تواند عواقب خطرناک و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. همچنین کاشت نگین در لایه سطحی پوست اعضای مختلف بدن همچون لب ها، چشم، گوش ها، بینی و حتی دندان از جمله اعمال زیبایی است که اطلاعات چندانی در مورد آنها وجود ندارد.

ولی به گفته اکثر پزشکان تمایل به انجام چنین عملی در سال های اخیر به وفور افزایش یافته است. پس جهت کاهش عوارض ناشی از کاشتن نگین در قسمت های مختلف بدن بهتر است پرسینگ را نزد پزشک انجام داد.

انواع کاشت نگین در پوست و عوارض آن

کاشتن نگین در پوست یا پیرسینگ پوست همان سوراخ کردن بخش های مختلفی از بدن است تا جواهراتی همچون گوشواره، نگین و حلقه در آن قرار گیرد. تاریخچه پرسینگ به زمان های قدیم باز می گردد که در تمدن ها و فرهنگ های مختلف تاریخی مورد استفاده قرار گرفته بود.

همچنین کاشت نگین در بخش های از بدن مانند گردن، سر، ناف، سینه، ابرو، زبان، لب، ناف، بینی، گوش و… انجام می شود. البته موقعیت و نوع کاشتن نگین با توجه به تمایل و سلیقه شخص متفاوت می باشد. پیرسینگ از به دو روش سنگ فشاری یا سوزن انجام می شود و باید توسط افراد مجرب و آموزش دیده صورت گیرد. زیرا استفاده از ابزارهای ضدعفونی شده و بهداشتی از عوارض و عفونت کاشت نگین می کاهد.

مراقبت های بعد از کاشت نگین در پوست از اهمیت بالایی برخوردار بوده تا عوارضی همچون تورم، قرمزی و خارش را به دنبال نداشته باشد. بنابراین قبل از انجام عمل کاشت نگین در بخش های مختلف بدن باید با پیرسینگ کار معتبر و ماهر مشورت نمایید. زیرا این افراد با آگاهی لازم و تجربه کافی در زمینه کاشت نگین عمل می کنند.

همچنین راهنمایی های مورد نیاز در مورد نوع نگین و محل مناسب پیرسینگ را در اختیار شما می گذارند. البته عوارضی جانبی همچون واکنش آلرژیک، خونریزی طولانی، تورم، قرمزی، خارش، عفونت و … در محل کاشت نگین رایج می باشد. بنابراین در صورت بروز علائم غیر طبیعی باید به پزشک مراجعه نمایید. پس انواع کاشت نگین و عوارض آن به شرح زیر است.

کاشت نگین در گوش

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

گوش یکی از قسمت های رایج بدن برای کاشت نگین در پوست می باشد که با ایجاد سوراخ در بخش های مختلف آن همچون تپه گوش، حفره گوش و کره گوش همراه می گردد. سپس جواهرات و یا سنگ هایی در آن قرار می دهند. این نوع پیرسینگ رایج می تواند نقش یک زیورآلات شخصیتی و جذاب داشته باشد. البته حساسیت این نوع کاشت نگین شایع بوده و برخی افراد به جواهرات پیرسینگ گوش حساس هستند.

عوارض کاشت نگین در گوش

کاشت نگین در پوست گوش یک روش رایج زیبایی به شمار می رود که با سنگ، گوشواره یا حلقه تزیین می گردد. البته این نوع پیرسینگ مانند پیرسینگ سایر قسمت های بدن دارای عوارضی می باشد که به شرح زیر است.

التهاب و عفونت

 غضروف گوش مقداری خیلی کمی عروق داشته که پروسه بهبودی را به تعویق می اندازد. پس اگر نکات مراقبتی و بهداشتی در کاشت نگین در پوست رعایت نشوند عوارضی همچون عفونت و التهاب در محل پیرسینگ به وجود می آورند. البته عوارضی همچون تورم، قرمزی و درد با مراقبت های بهداشتی و از طریق ضدعفونی کننده ها مدیریت می شوند.

جابجایی جواهرات

برخی مواقع سنگ یا جواهرات جایگذاری شده در سوراخ جابجا یا خارج می شوند که به احتمال زیاد به غضروف گوش آسیب می رسانند.

تغییر شکل غضروف گوش

یکی از عوارض رایج کاشت نگین در گوش همان تغییر شکل غضروف است که ظاهری نامطلوب به فرد می بخشد. همچنین برخی مواقع به درمان جراحی جهت بازگشت فرم طبیعی غضروف گوش نیاز است.

کاشت نگین در ناف

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست ناف نوعی پیرسینگ شکم است که از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. همچنین یک زیورآلات یا سنگ زیبا در قسمت سوراخ شده قرار می گیرد تا بر جذابیت شکم بیفزاید. البته قبل از انجام پرسینگ ناف جهت پیشگیری از عفونت باید با یک پیرسینگ کار مجرب و مورد اعتماد مشورت نمایید. زیرا این فرد تمام اطلاعات مربوط به عوارض های احتمالی، رعایت بهداشت و مراقبت های بعد از پیرسینگ و جواهرات ضد حساسیت را در اختیار شما قرار می دهد.

عوارض کاشت نگین در ناف

کاشت نگین در پوست ناف در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبت های بعد از پیرسینگ عوارضی به همراه دارد که به شرح زیر است.

خطر عفونت

یکی از عوارض رایج کاشت نگین در ناف همان خطر عفونت است. زیرا هنگام پیرسینگ، پوست ناف سوراخ شده و همین امر باعث ورود میکروب و باکتری ها به آن قسمت می شود که عفونت را به همراه دارد.

التهاب

یکی دیگر از عوارض پرینگ ناف، التهاب است که حساسیت، درد، تورم و قرمزی را به دنبال دارد.

مشکلات آلرژیک

برخی افراد به جواهرات استفاده شده در محل پیرسینگ ناف حساسیت دارند. همین موضوع باعث ایجاد آلرژی و تحرکات پوستی در آن قسمت می شود.

تغییرات در ظاهر ناف

تغییر در شکل ظاهری ناف یکی دیگر از عوارض کاشتن نگین در این قسمت است. پس با قرار دادن نگین یا جواهرات مختلف در محل پیرسینگ باعث از دست دادن فرم طبیعی ناف می شود.

کاشتن نگین در بینی

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست بینی یا سوراخ کردن قسمت هایی از بینی با هدف قرارگیری مدل های مختلف سنگ، حلقه یا جواهرات در بین افراد جامعه بسیار محبوب است. پس جهت نتیجه دهی بهتر و مطلوب تر پیرسینگ بینی بهتر است به یک فرد باتجربه و حرفه ای مراجعه نمایید. زیرا در این نوع پرسینگ، در قسمت میانی و بین دو نارنجک یک سوراخ ایجاد می شود و جواهراتی همچون میخ یا حلقه در آن قرار می گیرد.

البته جوش اطراف پیرسینگ یکی مشکلات رایج این نوع کاشت بوده که برخی مواقع بافت و پوست اطراف را تحریک می کند. همچنین جوش های کوچک و التهاب را به دنبال دارد. پس جهت کاهش التهاب ناشی از این نوع پیرسینگ باید از چرخاندن و لمس کردن جواهرات اجتناب کرد.

عوارض کاشت نگین در بینی

به احتمال زیاد کاشت نگین در پوست بینی عوارضی به دنبال دارد که موارد زیر را در بر می گیرد.

التهاب و عفونت

یکی از عوارض شایع پیرسینگ بینی، عفونت و التهاب است. زیرا در صورت استفاده از ابزارهای غیر ضدعفونی و عدم رعایت نکات بهداشتی، خطر ابتلا فرد به عفونت و التهاب افزایش می یابد.

خروج مایعات و خونریزی

به محض انجام عمل پیرسینگ بینی احتمال دارد که مایعاتی همچون لخته خون و رطوبت از آن خارج شود یا خونریزی نماید. البته خونریزی بعد از پرسینگ و در روزهای نخست اتفاق می افتد و به طور طبیعی کنترل می شود. در صورت ادامه خونریزی در بازه زمانی طولانی باید پیرسینگ کار مراجعه گردد.

تحریک و احساس درد

پیرسینگ بینی در روزهای نخست باعث ایجاد درد و تحریک بافت های اطراف آن می شود. البته این احساس درد با گذشت چند روز برطرف می شود. ولی اگر شدت و مدت درد افزایش یابد و فرد با علائم غیرعادی روبه رو شود باید به پزشک مراجعه نماید.

کاشت نگین در لب

کاشتن نگین در پوست لب و یا سوراخ کردن آن در قسمت های مختلفی از لب همچون لبه بالایی دهان، لب پایین و لب الا انجام می شود. همچنین جهت پیشگیری از عفونت لب بایستی با محلول ضدعفونی و به صورت منظم اطراف پرسینگ را تمیز نمایید. همچنین راهنمایی های شخص پیرسینگ کار، رعایت بهداشت شخصی و عدم لمس لب را با دستان کثیف را در نظر بگیرید.

مطلب پیشنهادی: عوارض آرایش غلیظ؛ بلایایی که آرایش زیاد بر پوست صورت می آورد!

کاشت نگین در نیپل

کاشت نگین در پوست نیپل یا ایجاد سوراخ در نیپل ها و با هدف جایگذاری جواهرات در آنجا بسیار رایج است و از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. این نوع کاشت نگین در نیپل مردان و زنان قابل اجرا است و نوعی زیورآلات خیر کننده و جذاب تلقی می شود.

کاشت نگین در ابرو

امروزه کاشت نگین در پوست ابرو یا سوراخ کردن وسط ابرو با هدف قرارگیری جواهرات مختلفی در آن بسیار محبوب و رایج بوده است. همچنین نقش یک زیورآلات شخصیتی و در عین حال ظاهری جذاب دارد که بر زیبایی ابروها می افزاید. این پیرسینگ همانند سایر پیرسینگ ها عوارضی همچون قرمزی و تورم داشته با گذشت چند ساعت رفع می گردد.

کاشت نگین در واژینال

یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع پیرسینگ ها در بین بانوان همان کاشت نگین در پوست واژینال یا پیرسینگ دستگاه تناسلی است. طبق آمار به دست آمده تقریبا 0/8-2 درصد جمعیت زنان این نوع پرسینگ را انجام داده اند. همچنین در پیرسینگ واژینال، با سوراخ کردن ژنیتال و جایگذاری جواهرات در این بخش از اندام تناسلی صورت می گیرد. البته این قسمت از بدن همیشه مرطوب بوده و به مراقبت های بهداشتی و درمانی زیادی بعد از پیرسینگ نیاز دارد. زیرا در غیر این صورت باعث ایجاد درد، حساسیت، التهاب، قرمزی و … می شود.

کاشت نگین در زبان

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست زبان به منظور جایگذاری جواهرات مختلف در آن، نوعی پرسینگ به شمار می رود که در بین جوانان پرطرفدار و محبوب می باشد. البته این نوع پرسینگ در قسمت های متعددی از زبان قابل اجرا است. همچنین سوراخ کردن زبان با جواهرات مختلفی از جمله سنگ، مته، حلقه، استودیوها و میخ ها قابل تزئین می باشد. ناگفته نماند که محیط زبان مرطوب بوده و به دلیل وجود باکتری های زیاد، عوارضی همچون عفونت، قرمزی، خارش، التهاب و … را به دنبال دارد. پس به مراقبت های بعد از عمل پرسینگ و دهانشویه جهت ضدعفونی کردن محیط دهان نیاز پیدا می کند.

کاشت نگین در پوست ترقوه

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست ترقوه جزو پرطرفدارترین انواع پیرسینگ های بدن می باشد. ترقوه نوعی استخوان دراز بوده که که جناغ، بازو و استخوان کتف همان کمربند شانه ای را تشکیل می دهند. البته این استخوان در بخش بیرونی به استخوان کتف و در بخش درونی به جناغ متصل می باشد. پس سوراخ کردن ترقوه و کاشت نگین در آن قسمت زیبایی خاصی به شانه و گردن می بخشد و عوارض آن چندان رایج نیست. البته در روزهای اول پیرسینگ احتمال دارد به لباس گیر کند و به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

کاشت نگین در پوست گردن

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست گردن یکی از رایج ترین انواع پیرسینگ در بین دختران جوان می باشد. این نوع پرسینگ در قسمت های مختلف گردن همچون کمر گردن، پشت گردن و جلوی گردن انجام می شود و استایلی خاص و جذاب به فرد می بخشد.

کاشت نگین در پوست دست

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشتن نگین در پوست دست یکی دیگر از انواع پیرسینگ های رایج دنیا می باشد که با ایجاد سوراخی در پوست دست، نگین یا جواهر در آن قسمت قرار می گیرد. البته این نوع پیرسینگ باید با استفاده از وسایل استریل و بهداشتی و توسط یک پرسینگ کار انجام شود. همچنین پیرسینگ دست به مراقبت های خاصی نیاز دارد تا عفونت نکند.

کاشت نگین در پوست نیپل یا سینه

کاشت نگین در پوست سینه یا نیپل جزو پیرسینگ های مورد علاقه بانوان می باشد. پس با سوراخ کردن پوست سینه و قرار دادن سنگ یا جواهری در آن قسمت می توان شاهد افزایش زیبایی و جذابیت بدن بود. البته در صورت عدم رعایت مراقبت های بهداشتی این نوع پرسینگ با عوارضی همچون درد، تحریک، افزایش حجم نیپل، کوچک شدن نیپل، عفونت، خونریزی و التهاب مواجه می گردد.

کاشت نگین در پوست چشم

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست چشم یک فرایند حساس و خطرناک بوده که برای انجام این عمل باید از سوزن و سیم طلا یا نقره استفاده شود. البته نگین یا جواهری که روی پوست چشم قرار می گیرد بیشتر به شکل ستاره، دایره و یا عروسک کوچک در شکل ها و رنگ های مختلفی می باشد.

همچنین پیرسینگ چشم روشی خطرناک و غیرعادی است که به احتمال زیاد، عوارض و مشکلاتی به دنبال دارد. بنابراین از جمله عوارض پیرسینگ پوست چشم می توان به تغییر دید، کاهش دید، التهاب، عفونت و… اشاره کرد. ناگفته نماند که اگر عمل کاشت نگین در چشم اصولی نباشد، پیرسینگ طلا خارج شده و مشکلات جدی ایجاد می کند.

کاشت نگین در لثه

کاشت نگین در پوست لثه بسیار پیچیده و متفاوت می باشد که دلیل آن وجود ویژگی های خاص در نواحی لثه است. البته در این نوع پیرسینگ بایستی جواهر به صورت افقی یا عمودی بر روی لثه قرار گیرد و برای انجام آن به یک متخصص با تجربه نیاز است.

پس در پیرسینگ لثه باید اصول بهداشتی برای سوراخ کردن این قسمت رعایت شود و جواهر در محل مورد نظر قرار گیرد. زیرا لثه بسیار حساس بوده و احتمال ایجاد مشکلاتی همچون تشکیل سلو، التهاب، خونریزی و عفونت بالا است. البته اگر عوارضی همچون عفونت و التهابات، تحریک درد مزمن و خونریزی در بازه زمانی طولانی ادامه یابد بایستی به متخصص دهان و لثه مراجعه شود.

کاشت نگین در لپ

کاشت نگین در پوست لپ در بین اکثر بانوان بسیار رایج می باشد. پس با سوراخ کردن لپ و قرار دادن سنگ یا هر گونه جواهری در این قسمت می توان بر جذابیت و زیبایی صورت بیفزایید. البته جهت پیشگیری از عوارضی همچون التهاب، عفونت، قرمزی و … باید توسط متخصص یا پیرسینگ کار مجرب و باتجربه صورت گیرد.

کاشت نگین در چال کمر

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست چال کمر یکی از انواع پیرسینگ های مورد علاقه بانوان می باشد. پس با سوراخ کردن پوست کمر و قرار دادن سنگ یا زیورآلاتی در این قسمت می توانید بر زیبایی و جذابیت کمر خود بیفزایید. البته این نوع پیرسینگ همانند دیگر پیرسینگ های رایج بدن عوارضی همچون تغییر در شکل پوست، حساسیت، تحریک، درد، عفونت، خونریزی و التهاب را به همراه دارد. بنابراین قبل از انجام این عمل باید به نکات مربوط به مراقبت های بهداشتی توجه کرد و ه یک متخصص یا پیرسینگ کار حرفه ای مراجعه نمود.

کاشت نگین در چال گونه

عوارض کاشت نگین در پوست؛ از عفونت تا مشکلات پوستی

کاشت نگین در پوست چال گونه یا ایجاد سوراخ به صورت عمودی یا افقی در پوست بالای لب ها نوعی پیرسینگ پرطرفدار بین خانم ها می باشد. البته این نوع پرسینگ با کمک سوزن و سنگ یا جواهر روی چال گونه ها انجام می شود.

البته برای پیرسینگ پوستی چال گونه انواع جواهرات، نوکیل یا حلقه های دو قسمتی مورد استفاده قرار می گیرد. این پیرسینگ بسیار جذاب بوده و در عین حال عوارضی همچون تخریب بافت گونه، خراشیدگی دندان ها، خروج جواهر، تورم، التهاب و عفونت را به همراه دارد. ناگفته نماند که پرسینگ چال گونه بر ساختارهای صورت همچون محیط دهان، دندان و لب ها فشار می آورد.

کاشت نگین در شقیقه

کاشت نگین در پوست شقیقه هم برای آقایان و هم خانم ها بسیار محبوب می باشد. پس در این نوع پیرسینگ، نیش یا سوزن از شقیقه عبور کرده و جواهراتی مانند حلقه یا مهره در آن قسمت قرار می گیرد. عمل سوراخ کردن شقیقه به مراقبت های ویژه ای نیاز دارد و دلیل آن حساسیت زیاد این قسمت نسبت به سایر قسمت های بدن است. همچنین عوارضی مانند عفونت را به دنبال دارد.

کاشت نگین در هلیکس

کاشت نگین در پوست هلیکس در قسمت بالایی پوست گوش و به شکل عمودی یا افقی صورت می گیرد. هلیکس به قسمتی از گوش گفته می شود که در بین مرکز گوش و بالای پرده گوش قرار دارد. پس جهت سوراخ نمودن این قسمت باید نخست محل پیرسینگ را مشخص نموده و به محض سوراخ کردن، جواهر مدنظر را در آن قسمت قرار دهید. البته جواهرات مورد استفاده برای هلیکس گوش نوعی حلقه با طول های استاندارد می باشند. این نوع کاشت به صورت دائم و موقت اجرا می شود. البته در نوع موقت جواهرات مورد استفاده برای پیرسینگ هلیکس قابلیت جابجایی را دارند. ولی در نوع دائمی، جواهرات به طور ثابت و برای بازه زمانی طولانی در قسمت هلیکس گوش باقی می مانند.

کاشت نگین در پوست هلیکس همچون دیگر کاشت ها عوارضی مانند خروج جواهر، التهاب، عفونت و … را به دنبال دارد. پس جهت پیشگیری از این نوع عوارض باید نکات بهداشتی را رعایت نموده و از محلول ضدعفونی برای شست و شوی گوش استفاده کنید. البته آب استخر یا آب شور پروسه بهبودی پیرسینگ هلیکس را به تاخیر می اندازد. همچنین کشیدگی و ضربه های قوی می تواند عوارض جبران ناپذیری به محل پیرسینگ وارد کند.

کاشت نگین در پوست اینداستریال

کاشت نگین در پوست اینداستریال گوش به گونه ای است که باید سوزن از یک طرف گوش عبور کرده و در دو طرف آن جواهری قرار گیرد. البته برای این پرسینگ از جواهرات بلند و باریک استفاده می شود تا به آسانی از سوراخ عبور کند. پس در مرحله نخست گوش را با آنتی سپتیک یا الکترولیت ضدعفونی نمایید و از طریق سوزن یک طرف از گوش تا طرف دیگر آن را سوراخ کنید.

سپس جواهر مورد نظر را از سوراخ عبور دهید و آن را محکم ببندید. این نوع پیرسینگ نیز عوارضی همچون عفونت را به دنبال دارد که باید از لوسیون آنتی سپتیک یا محلول ضدعفونی برای شست و شو استفاده شود. ناگفته نماند که تماس گوش با آب شور در استخرهای عمومی و ضربه های ناگهانی می تواند پروسه بهبودی را به تاخیر بیندازد.

خطرناک ترین عوارض کاشت نگین در پوست

در حالت کلی کاشت نگین در پوست و تغییر در بافت نواحی مختلف بدن خطرناک بوده و عوارضی به دنبال دارد. همچنین عمل جراحی که نیاز به شکافتن بافت بدن دارد بایستی توسط پزشک متخصص صورت گیرد. البته پیرسینگ نیز نوعی عمل جراحی با مقیاس کوچکتر می باشد که به محیط بهداشتی و افراد متخصص نیاز دارد. در غیر این صورت با بروز عوارض زیادی مواجه می شود که به شرح زیر است.

خونریزی و آسیب دیدگی بافت

یکی از عوارض رایج کاشت نگین در پوست همان خونریزی و آسیب دیدگی پوست است. زیرا مویرگ های خونی در این نوع عمل جراحی پاره می شوند. همچنین جایگذاری جواهراتی همچون حلقه تزئینی می تواند پارگی و خونریزی بافت ها را به دنبال داشته باشد. این عارضه در کاشت نگین زبان به وفور مشاهده می شود.

پارگی عصب

یکی از دردناک ترین عارضه های ناشی از کاشت نگین در پوست، پارگی عصب است که با درد دائمی و شدید همراه می باشد. این عارضه بیشتر در پیرسینگ زبان و پرسینگ ناف رخ می دهد.

ایجاد گوشت اضافه یا کلوئید

یکی از عارضه های کاشت نگین در پوست، رشد بافت اسکار است که به مرور زمان به کلوئید یا گوشت اضافه تبدیل می شود. همچنین این نوع عارضه بیشتر در بالاتنه و بخش هایی از بدن همچون پیرسینگ کمر، پیرسینگ گردن و پرسینگ سینه رخ می دهد.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *