یکی از بهترین راههایی که انسان میتواند در زندگی خود پیشرفت کند و به اهدافاش برسد، شناخت خود است. انسان با شناخت خود میتواند تشخیص دهد که چه شغلی برایش مناسب است، چه شغلهایی برایش مناسب نیست، چه رشته درسی را باید انتخاب کند و نقاط منفی و مثبت خود را بشناسد و با توجه به آنها بتواند در زندگی خود حرکت کند. خوشبختانه از گذشته تا به امروز روانشناسان زیادی آزمونهای شخصیت شناسی زیادی طراحی کردهاند که هر کدام موارد مختلفی را بررسی میکنند. در نتیجه اگر میخواهید در زندگی خود بیشتر و بهتر پیشرفت کنید یا به طور کلی به شناخت خود علاقه دارید، در مقاله بهترین آزمونهای شخصیت شناسی با ما همراه باشید.
بهترین آزمونهای شخصیت شناسی
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، تست شخصیت شناسی میتواند در زمینههای زیادی به شما کمک کند. اینکه درمورد خودتان، علایقتان، روش رسیدن به موفقعیت یا حتی وضعیت روانی خود بیشتر فهمیده و بدانید که چگونه باید پیش بروید تا زندگی راحتتری داشته باشید. در این بخش این آزمونها را به شما معرفی میکنیم که به شرح زیر هستند:
تست شخصیت شناسی MBTI (مایزر بریگز)
طبق نظریه یونگ هشت الگوی رفتاری انسان وجود دارد. بریگز مایرز ایدههای یونگ را درمورد این الگوهای ذهنی توسعه داده در نهایت نقش آنها را در مفهوم و توصیف انواع شخصیتها در تست MBTI ارائه داد. این نظریه برای اولین بار در سال 1920 ارائه داده شده و سپس ایزابل مایرز آن را در قالب تست MBTI در سال 1962 تکمیل و چاپ کرد. این تست سالانه توسط بیش از دو میلیون انسان برای شخصیت شناسی انجام میدهد. برخی از شرکتها نیز از این تست برای شناسایی ویژگی شخصیتی و بهبود عملکرد انسانی افراد استفاده میکنند.
این تست افراد را از چهار جنبه بررسی میکند که شامل موارد زیر هستند:
- برونگرایی یا درونگرایی که E یا همان Extroverted نشانه برونگرایی و I یا همان introverted نشانه درونگرایی است.
- شهودی یا حسی بودن که N یا Intunition نشانه شهودی بودن و S یا همان Sensing نشانه ححسی بودن است.
- احساسی یا منطقی بودن مشخصه دیگر این است که با T و F نشان داده میشود. Thinking به معنای منطقی بودن و Feeling به معنای احساسی بودن است.
- مشخصه آخر قضاوتی یا ادراکی بودن است که در این تست با J و P نشان اده میشود. Judging به معنای قضاوی بودن و Perceiving نشانه ادراکی بودن است.
در ادامه هر کدام از این مولفهها را توضیح میدهیم:
افراد برون گرا
این افراد یا همان Extroverts، عمل گرا هستند و از تعاملات اجتماعی لذت میبرند و حضور داشتن در جمع و صحبت کردن در جمع انرژی میگیرند.
افراد درون گرا
افراد درون گرا، افراد فکر گرا هستند که از تعاملات اجتماعی عمیق و معنی دار لذت برده و از تنها بودن انرژی میگیرند. همه ما با درجات متفاوت درون گرا و برون گرا هستیم امابیشتر تمایل داریم که به عنوان یکی از آنها معرفی شویم.
افراد حسی
این افراد توجه زیادی به واقعیت دارند و تلاش میکنند تا با استفاده از حواس خود مطالب جدید را بیاموزند. این افراد روی واقعیتها و جزئیات تمرکز کرده و از تجربه کردن لذت میبرند.
شهودی
افرادی که شهودی هستند معمولا به الگوها و تصورات توجه کنند. آنها درباره احتمالات آینده، نظریات انتزاعی فکر کرده و از آنها لذت میبرند.
منطقی
این افراد بر واقعیتها و دادههای عینی تاکید بیشتری دارند و هنگام تصمیمگیری منطق خود را در اولویت قرار میدهند.
احساسی
افراد احساسی معمولا هنگام تصمیم گیری بر پایه احساسات خود بوده و احساس افراد دیگر را نیز در نظر میگیرند.
قضاوت گرا
افراد قضاوت گرا معمولا ساختارمند بوده و تصمیمات استوار را ترجیح میدهند.
ادراکی
افراد ادراکی فکر بازتر، منعطفتر و سازگارتری دارند.
در نهایت این تست شما یکی از این 16 تیپ شخصیتی را دریافت میکنید:
ISFP
ISFJ
ISTP
ISTJ
INFJ
INFP
INTJ
INTP
ESTP
ESTJ
ESFP
ESFJ
ENFP
ENFJ
ENTP
ENTJ
هر کدام از این تیپها نام مشخصی را به خود اختصاص دادهاند، برای مثال نام تیپ شخصیتی INTJ معمار یا نام تیپ شخصیتی ESTJ کارگردان است.
تست شخصیتی شناسی Big Five Inventoty
این نوع آزمون که به آن تست نئو یا مدل اقیانوس (OCEAN) نیز گفته میشود. این تست نیز ویژگیهای شخصیتی شما را مورد بررسی قرار داده و یک روش آماری جهت تحلیل واریانس بین چند متغیر وابسته بر اساس توصیف آنها بر حسب تعداد اندکی متغیر پنهان، برای اطلاعات پرسشنامهای شخصیت استفاده قرار بگیرد. در این آزمون برخی از صفات شخصیتی در هر فرد تکرار میشوند. آزمون نئو در سال 1978 در کتاب مک کری و کاستا منتشر شد و بعد از آن سه بار بازنگری شد. از گذشته تا به امروز چندین نسخه مختلف از این آزمون ارائه داده شده است که به همین دلیل در سایتها نسخههای مختلفی از آن موجود است. اما اصلیترین نوع آن شامل 240 سوال بوده که نوع کوتاه شده آن 60 سوال دارد. نوع کامل این آزمون شش صفت و نوع کوتاه آن تنها 5 عامل شخصیت را بررسی میکند.
این عوامل مدل پنج عاملی شامل موارد زیر هستند:
برونگرایی
این بعد به راحت بودن فرد در روابط دلالت دارد. افراد برونگرا اجتماعی، خوش مشرب، قاطع هستند. اما افراد درونگرا خوددار، کم حرف، کم رو و محتاط هستند.
خرده مقیاسهای برون گرایی:
- به دنبال هیجان
- قاطعیت
- طمع داشتن
- گرمی
- فعال بودن
- احساسات مثبت
افرادی که در هر کدام از ابعاد، صفات مشخصی از خود بروز نمیدهند یعنی سازگار، متعادل و معقول هستند اما در عین حال افرادی غیر اصولی، غیر قابل تصور و محاسبه گر نیز میتوانند باشند.
سازگاری
این بعد به احترام دلالت داشته و افراد سازگار روحیه همکاری داشته، صمیمی هستند و قابل اعتماد اند اما افراد ناسازگار سرد، رقابتی و ستیزه جو هستند.
وظیفهشناسی و با وجدانی
در این بعد قابل اعتماد بودن فرد بررسی میشود. افراد با وجدان مسئولیت پذیر، پایدار، ساختار یافته و قابل اطمینان محسوب میشوند. افرادی که وجدان کمتری دارند، یعنی کسانی که در این بعد نمره پایینی دارند، پریشان احوال بوده و ساختارمند نیستند.
روان رنجوری- ثبات احساسی
در این بعد توانایی فرد در تحمل محرکها و عوامل تنشزا بررسی میشود. افرادی که ثبات احساسی ایمنی دارند، با اعتماد بنفس، استوار و آرام هستند. اما افرادی که ثبات احساسی ایمنی ندارند، عصبی بوده و افرادی نامطمئن، افسرده و مضطرب هستند.
گشودگی و استقبال از تجربه
در این بعد علاقه و شیفتگی فرد به پدیدهها و تجربیات مورد بررسی قرار میگیرد. چنین افرادی خلاق، کنجکاو حساس هستند. اما افرد مقابل پیرو سنت بوده و شرایط آشنا راحتتر هستند.
تست شخصیت شناسی MMPI
تست شخصیت شناسی MMPI یا تست شخصیت شناسی مینه سوتا یکی پرکاربردترین ابزار ارزیابی بالینی محسوب میشود که توسط متخصصان سلامت روان جهت کمک به تشخیص اختلالات سلامت روان مورد استفاده قرار میگیرد. این تست در سال 1930 توسعه یافته و چندین بار برای بهبود دقت و اعتبار تجدید نظر و به روز شده است. سوالات آزمون ام ام پی آی دارای 567 سوال درست غلط بوده و مدت زمان پاسخگویی آن حدود 1 الی 1 ساعت و نیم است. این آزمون 10 مقیاس بالینی دارد که جهت نشان دادن شرایط مختلف روانشناختی استفاده میشود. هر کدام از این مقیاسها نامهای مختلفی دارند که با یکدیگر هم پوشانی دارند. برخی از این مقیاسها شامل موارد زیر هستند:
هیپوکندریازیس
این مقیاس برای ارزیابی نگرانی عصبی درمورد عملکرد بدن طراحی شده است.
افسردگی
افسردگی همانطور که از نامش پیداست، روحیه ضعیف، عدم امید به آینده و نارضایتی از وضعیت زندگی مشخص میشود.
هیستری
مقیاس بعدی جهت شناسایی افراد شکایات فیزیکی در موقعیتهای استرس زا طراحی شده است.
انحراف روانی
این مقیاس را میتوان معیاری برای نافرمانی و رفتار ضد اجتماعی در نظر گرفت.
مردانگی- زنانگی
مقیاس مردانگی و زنانگی میزان یا کم بودن میزان هویت یک فرد با نقشهای جنسیتی کلیشهای مرد و زن استفاده میشود.
پارانویا
این مقیاس ابتدا جهت مشخص کردن ابتلا فرد به علائم پارانویا مانند بد گمانی، احساس آزار و اذیت، خود پندارههای بزرگ، حساسیت بیش از حد و نگرشهای سفت و سخت در نظر گرفته میشود.
روان پریشی
این مقیاس اضطراب، افسردگی و اختلال وسواس فکری- اجباری را منعکس میکند.
اسکیزوفرنی
این مقیاس طیف گستردهای از زمینهها از جمله فرآیندهای فکری عجیب و ادراکات عجیب و غریب، از خود بیگانگی اجتماعی، روابط خانوادگی ضعیف، مشکلات در تمرکز و کنترل تکانه، فقدان علایق عمیق، پرسشهای نگران کننده در مورد ارزش و هویت شخصی و مشکلات جنسی است.
هیپومانیا
این مقیاس جهت شناسایی ویژگیهایی هیپومانیا مانند خلق و خوی بالا، توهم، هذیان خود بزرگ بینی، تسریع در گفتار و فعالیت حرکتی، تحریک پذیری، فرار از افکار و دورههای کوتاه افسردگی ایجاد شده است.
درونگرای اجتماعی
این مقیاس کمرویی و تمایل افراد به کنار گیری و تماسها و مسئولیتهای اجتماعی طراحی شده است.
تست شخصیت کتل (16FP)
در این آزمون 16 عامل شخصیتی که شخصیت را میسازند، مورد بررسی قرار میگیرند. تست کتل توسط روانشناس ریموند کتل ارائه شد که وی 16 ویژگی شخصیت شناسی را طبقه بندی کرد تا تفاوتهای بین فردی را توصیف و توضیح دهد. ریموند کتل فهرست آلپورت را تجزیه و تحلیل کرده و آن را به 171 ویژگی کاهش داد. وی اصطلاحاتی که زائد یا غیر معمول بودند را حذف کرد. سپس از یک تکنیک آماری که تحلیل عاملی نام داشت برای صفات مرتبط با یکدیگر استفاده کرد. با کمک این روش او توانست فهرست خود را به 16 عامل کلیدی شخصیت کاهش دهد. 16 عامل شناسایی شده توسط کتل طبق فهرست اصلی ویژگیهای شخصیتی توصیف شده توسط گوردون آلپورت بود. با این وجود، محققان دیگر بر این باورند که 16 عامل را میتوان به ابعاد کمتری کاهش داد که زیربنای شخصیت هستند.
کتل بر این باور بود که صفات شخصیتی زنجیرهای شکل وجود دارند. به بیانی دیگر او معتقد بود که این صفات در تمامی افراد به میزان معینی وجود دارد. اما ممکن است در هر شخص بالا و پایین باشد. فهرست ویژگیهای شخصیتی زیر برخی از اصطلاحات توصیفی مورد استفاده برای هر یک از 16 بعد شخصیتی توصیف شده توسط کتل را شرح میدهد.
- انتزاعی بودن: تخیلی یا عملی بودن
- دلهره: نگرانی یا اعتماد به نفس داشتن
- تسلط: نیرومندی یا تسلیم شدن
- ثبات عاطفی: آرامش داشتن یا تنش بالا
- سرزندگی: خودانگیختگی یا مهار
- گشودگی به تغییر: انعطاف پذیر یا ترجیح چیزهای آشنا
- کمال گرایی: کنترل شده یا بی نظم بودن
- حریم خصوصی: محاتاطانه در مقابل باز بودن
- استدلال: انتزاعی در مقابل عینی بودن
- آگاهی از قانون: سازگار در مقابل ناسازگار
- اتکا به خود: خودکفایی در مقابل وابستگی
- حساسیت: مهربان در مقابل خشن
- جسارت اجتماعی: مهار ناپذیر در مقابل خجالتی
- تنش: آشفتگی در مقابل آرامش
- هوشیاری: گوش به زنگ در مقابل آرام بودن
- خونگرمی: مغاشرتی در مقابل محتاط
تست انیاگرام
این تست، آزمون ریسو هادسون نامیده میشود که به تست مایزر بریگز یا همان MBTI شباهت دارد و برخی آن را بهترین تست شخصیت شناسی میدانند. این آزمون به شما کمک میکنند تا با تیپ شخصیت شناسی خود بیشتر آشنا شوید. آنیاگرام به 9 تیپ تقسیم میشود و طبق گفته موسس این تست، شما ممکن است برخی از ویژگیهای هر کدام از این 9 تیپ را داشته باشید. اما در صورتی با هر کدام که بیشترین تطابق را داشته باشید، تیپ شخصیتی انیاگرام شما همان است. همچنین شما ممکن است ارتباط با یک نوع فرقی ارتباط قوی داشته باشید که به آن بال گفته میشود. بال در انیاگرام میتوان با روشهای زیادی در نوع غالب شما تاثیر بگذارد.
بالهای انیاگرام نوعهای فرعی هستند که بر غالب شما تاثیر میگذارند و پیچیدگی و ظرافت شخصیت شما را بیشتر میکنند. درک بال شما میتواند بینشهای اضافی درباره سازگاری شما با دیگران فراهم کرده و بر نحوه نگرش شما به روابط در شیوههای مختلف خودش را نشان دهد. 9 تیپ شخصیتی انیاگرام شامل موارد زیر هستند:
- اصلاح طلب
این تیپ عاقل و ایده آلیست هستند که میخواهند تغییر ایجاد کنند. تیپ شخصیتی انیاگرام 1 به خوبی سازماندهی شدهاند اما گاهی اوقات ممکن است بیش از حد انتقادی یا کمال گرا باشند.
- یاور
این تیپ مراقب بوده و به روابط بین فردی علاقه دارند. افرادی که در این تیپ قرار دارند با شخصیت، دوستانه، خونگرم بوده و میخواهند به دیگران کمک کنند. اما معمولا در پذیرش نیازهای خود با مشکل مواجه هستند.
- به دست آورنده
تیپ 3 موفقعیت محور و عملگرا هستند. افراد به دست آورنده بسیار جاه طلب و جذاب هستند. اما ممکن است بیش از به موفقعیت و تصویر خود وسواس پیدا کنند.
- فرد گرا
این نوع تیپ شخصیتی با ماهیت اندیشمندانه، حساسیت عاطفی و نیاز شدید به بیان خود واقعیشان مشخص میشوند. تیپ شخصیتی فرد گرا به خلاقیت علاقه دارند و نسبت به فعالیتهای هنری مانند نقاشی، موسیقی، رقص یا نویسندگی اشتیاق دارند.
- محقق
تایپ 5 انیاگرام به عنوان کاوشگر شناخته میشوند و معمولا هوشمندانه و تحلیلگر هستند. این تیپ شخصیتی به فهمیدن دنیای اطراف خود نیاز زیادی داشته و برای کسب دانش از راه مشاهده دقیق، تحقیق و مطالعه استفاده میکنند. تیپ شخصیتی پنج به دنبال استقلال و خود مختاری هستند.
- وفادار
این تیپ، شکاک متعهد یا همان وفادار هستند که نمادی از وفاداری عمیق به خانواده، دوستان و باورهای شخصی است. این افراد در روابط خود بسیار حمایتگر و قابل اعتماد هستند و شک و تردید سالمی نیز به افراد مقام دار یا قوانینی که با آنها همراهی نمیکنند، پرورش میدهند.
- علاقهمند
نوع هفتم شخصیت شناسی انیاگرام علاقهمند نام دارد که از طریق تمایل برای تجربه زندگی به بهترین شکل مشخص میشود. افراد نوع هفتم معمولا پر انرژی، ماجراجو، خوشبین و خلاق هستند. افرادی جز دسته هفتم هستند، تا از احساس گیرافتادگی و کسلی دوری کنند.
- چلنجر
نوع هشتم یا همان چالشگر، افرادی قاطع و ارادهمند هستند که از کنترل گرفتن لذت میبرند. آنها احساس عمیقی از عدالت و انصاف دارند و نسبت به علل آن شور و اشتیاق نشان میدهند. این افراد مستقیم، قاطع بوده و با رویکردی قاطع در زندگی خود جلو میروند. آنها برای صداقت، شخصیت و انتظار ارزش قائل هستند و میخواهند دیگران نیز اینگونه رفتار کنند.
- صلح طلب
این نوع تیپ شخصیتی، به آرام سازان معروف هستند و هماهنگی و درک را در محیط خود رواج میدهند. افراد نوع 9، معمول پذیرا هستند و حس قوی صلح درونی بروز داده و توانایی ذاتیای در همنشینی دیدگاهها و نقطه نظرات محتلف نشان میدهند. اما با این وجود، این افراد گاهی روی نیازهای اطرافیانشان بیش از حد تمرکز کرده و خود را فراموش میکنند.
تست میلون (MCMI)
این تست یک ابزار ارزیابی خود گزارشی محسوب میشود که جهت کمک به تشخیص و درمان اختلالات شخصیت مورد استفاده قرار میگیرد. MCMI مخفف عبرت Milon Clinical multiaxial inventor است. تست میلون اطلاعات مختلفی را جهت تشخیص و درمان اختلالات شخصیت در اختیار روانشناسان قرار میدهد. نام این تست از نظریه شخصیت تئودور میلون گرفته شده ست و طبق تحقیقات انجام شده در سال 2015 که نظریه میلون را خلاصه میکند، شخصیت را طبق سازگاریهای تکاملی میبیند.
اگر فردی دارای اختلال شخصیتی باشد، وی این را یک مشکل در سازگاری میداند که در طیفی معمولی تا اختلال قرار میگیرد. نظریه شخصیت میلون ارتباط نزدیکی با علائم اختلالات شخصیتی موجود در کتابچه راهنمایی شخصیتی و آماری اختلالات روانی (DSM) دارد. این آزمون دارای جندین الگوی مرتبط با اختلالات شخصیت و آسیب شناسی روانی را اندازهگیری میکند. MCMI نسخه چهار با کدهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات نسخه 5 ویرایش شده و دهمین ویرایش از طبقهبندی بینالمللی آماری بیماریهای برای اختلالات شخصیت همراستا است. این تست دارای سه سطح از عملکرد شخصیت را اندازهگیری میکند:
- عملکرد معمولی
- الگوهای ویژگیهای شخصیتی سازگار
- صفات غیر طبیعی
- ویژگیها یا صفات ناسازگار متوسط
- اختلال
- احتمال بیشتر اختلال شخصیت
تست دیسک (DISC)
این تست یک ارزیابی رفتاری است که کسب و کارها و سایز سازمانها گاهی اوقات از ان برای تعیین نقاط قوت و ضعف کارکنان و مدیران کمک میگیرند. این آزمون با هدف ارائه خودآگاهی و بینش بیشتر، به طور بالقوه بهبود عملیات و کار تیمی، انجام میشود. مدل رفتاری دیسک برای اولین بار توسط روانشناس ویلیام مولتون مارستون در کتاب خود که احساسات عادی نام داشت، در سال 1928 تشریح کرد. طبق این نظریه، احساسات انسان را میتوان به چهار نوع دسته بندی کرد که شامل تسلیم، انطباق، تسلط و تحریک هستند. این انواع بیان عاطفی بر اساس ادراک شخصی از خود در رابطه با محیط بود. طبق عقیده مارستون، درک ویژگی رفتاری اولیه شما در درک و مدیریت تجربیات و تقویت روابط تاثیر دارد.
دیسک مخفف Conscientiousness، Dominance، influence و Steadiness است. در تست دیسک، افراد به یک سری سوالات پاسخ میدهند که در نتیجه پاسخ به این سوالها تیپ شخصیت اصلی از بین D، I، S و C تشخیص داده شده و یک ویژگی ثانویه نیز به آنها داده میشود. در این تست مقادیری که شما اولویت بندی میکنید را اندازه گیری میکند. این تست تمامیت شخصیت افراد مانند سبک شناختی، احساسات یا ارزشهای او و همچنین هوش، استعداد یا بیماری روانی را اندازهگیری نکرده و تشخیص نمیدهد. در ادامه انواع شخصیتهای دیسک را برای شما شرح میدهیم:
Dominance (تسلط، برتری طلبی)
این افراد تمایل دارند که بر مخالفتهای موجود غلبه کرده و آن را شکل دهند. افراد مسلط اعتماد به نفس بالا و اراده قوی دارند و روی نتیجه نهایی تمرکز میکنند. در نتیجه از چالشها، اقدام و دستیابی به نتایج فوری انرژی میگیرند.
ویژگی
رک، مستقیم، نیرومند، با اراده، سریع و با اعتماد بنفس
رفتار
کلی نگر، پذیرنده چالش و تمایل به رسیدن به اصل مطلب
سبکها
مصمم، فرمانده و پیشگام
بهبود
افراد مسلط باید روی صبر، پذیرش مشورت، حساسیت خود کار کرده و به جزئیات توجه بیشتری داشته باشند.
Influence (تاثیر گذار)
افراد تاثیرگذار میتوانند دیگران را به راحتی متقاعد کرده و روی آنها تاثیر بگذارند. این افراد ارزش زیادی برای پذیرا بودن، دوستی و ایجاد روابط قائل هستند و افرادی اجتماعی، سریع و برونگرا هستند. در نتیجه معمولا در جمعهای گروهی شرکت کرده و افکار خود را به اشتراک میگذارند.
ویژگیها
مشتاق، خوشبین، متقاعد کننده، خونگرم و قابل اعتماد
رفتارها
این افراد از گذراندن وقت با دیگران لذت برده و از نادیده گرفته شدن خوششان نمیآیند. در نتیجه از عدم تایید یا از دست دادن نفوذ خود ترس دارند.
سبکها
سبک رهبری انرژی بخش، پیشگام و تایید کننده
بهبود
این افراد باید روی پیگیری، رکگویی و تحقیق روی تمام حقایق کار کنند و زیادی به خوشبینی خود بها ندهند.
Seadiness (ثبات)
این نوع افراد به راحتی برای انجام وظایف خود کنار میآیند و تکالیف لحظه خری را بدون مشکل انجام میدهند. آنها در همکاری خو، صداقت و قابل اعتماد بودن را در اولویت قرار میدهند. افراد با ثبات بازیکنان تیمی بوده و دیگران را حمایت و کمک میکنند. آنها ترجیح میدهند پشت صحنه باشند و در عین حال به روشهای ثابت و قابل پیش بینی کار کنند. آنها اغلب همدل، همکار بوده و شنوندگان خوبی محسوب میشوند.
ویژگیها
آرام، پذیرنده، صبور، سازگار و معتدل
رفتارها
این افراد از بقیه حمایت کرده و عجله را دوست ندارند. همچنین از تغییر اجتناب میکنند.
سبکها
رهبری فراگیر، متنواضع و موید
بهبود
آنها باید روی استقبال از تغییر، انجام چند بار با هم و مقابله با دیگران مقابله کنند.
Conscientiousness (وظیفه شناسی)
افرادی که در این دسته قرار دارند، تمایل دارند که همیشه با وجدان باشند تا هم کیفیت و هم دقت خود را تضمین کنند. این اشهاص برای تخصص، شایستگی و استدلال عینی ارزش قائل بوده و تمرکز آنها روی جزئیات و کیفیت است. آنها با برنامه ریزی ز قبل، وظایف خود را با دقت کامل بررسی کرده و به دنبال جواب دو سوال چرا و چگونه هستند.
ویژگیها
افرادی که در دسته c قرار دارند مستقل، سیستماتیک، دیپلماتیک، تحلیلی، دقیق، محتاط و با درایت هستند.
رفتارها
این افراد له حفظ ثبت علاقه داشته، به جزئیات توجه میکنند، مفروضات را به چالش کشیده و از انتقاد و اشتباه ترس دارند.
سبکها
سبک رهبری افراد با شخصیت c معمولا آگاهانه، مصمم و متواضع است.
بهبود
بهبود این افراد از طریق دادن مسئولیت به افراد دیگر، سازش و تصمیمگیری صورت میگیرد.
ناگفته نماند که هر کدام از این سبکها، نوع فرعی نیز دارند که به طور کلی به هشت سبک تقسیم میشوند. این سبکها شامل Di/ID، IS/SI، SC/CS و DC/CD هستند.
جمعبندی
در این مقاله درمورد چند مورد از بهترین آزمونهای شخصیت شناسی صحبت کردیم. هر کدام از این آزمونها بخشهای مختلفی از شخصیت شما را بررسی کرده و در موارد مختلفی به شما کمک میکنند. برای مثال اگر میخواهید که چه شغلی برایتان مناسب تر است، میتوانید به سراغ آزمون MBTI بروید. این آزمون از شما درمورد علایقتان، رفتارهایتان و … سوالاتی میپرسد که با توجه به آن میتوانید بفهمید که در چه شغلی بیشتر راحت هستید و میتوانید رشد کنید. آزمونهای دیگری مانند NEO، DISC، Enneagram و … وجود دارند که برخی از آنها روی شغل و موفقعیت شما تمرکز نکرده و بیشتر روی وضعیت روانی شما تمرکز میکنند.
شما چه آزمون شخصیت شناسی دیگری میشناسید؟ نظرات و تجربیات خود را برای ما بنویسید.
نظرات کاربران