معرفی انواع پنیر پیتزا از موزارلا تا پروسس؛ نکات خرید و خواص پنیر پیتزا

در مطلب امروز قصد داریم درمورد معرفی انواع پنیر پیتزا صحبت کنیم. پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد که هر کدام طعم بی‌نظیری دارند و برای غذاهای مختلفی استفاده می‌شوند که شما می‌توانید با سلیقه و ذائقه خود هر کدام را انتخاب کنید. در مقاله امروز می‌خواهیم به سوالاتی همون انواع پنیر پیتزا و کاربرد آن کدام است؟ بهترین پنیر پیتزا کدام است؟ پاسخ دهیم. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

بهترین پنیر پیتزا باید چه ویژگی داشته باشد؟

معرفی انواع پنیر پیتزا از موزارلا تا پروسس؛ نکات خرید و خواص پنیر پیتزا

قبل از اینکه شما را با انواع پنیر پیتزا آشنا کنیم، می‌خواهیم ویژگی‌های یک پنیر پیتزا عالی آشنا کنیم. اول از همه شما باید به ترکیبات دیگر خود در غذایی که می‌خواهید درست کنید، توجه کنید. برای مثال باید ببینید که آن پنیر با گوجه فرنگی طعم خوبی دارد ؟ یا طعم آن بر مواد دیگر غلبه نمی‌کند؟

همچنین شما باید به زمان ذوب شدن پنیر پیتزای خود دقت کنید که آیا پنیر پیتزای شما به خوبی و به موقع ذوب می‌شود؟ زیرا هنگامی که پیتزا یا غذای شما از فر خارج می‌شود باید نرم بوده و با لایه ترد پیتزا در تضاد نباشد. دروقع ذوب شدن پنیر باید طمع پیتزا را بهتر کند نه بدتر!

پنیر پیتزا چگونه تهیه می‌شود؟

برای تهیه این نوع چنیر استارترهای آب پنیر به شیر حاوی باکتری‌های تروموفیل اضافه می‌شود. سپس شیر مدتی می‌ماند تا برسد. بعد پنیر رنت برای ایجاد لخته در شیر ریخته می‌شود. هنگامی که لخته ساخته شده، لخته بزرگ‌تر بریده شده و به قطعات کوچک‌تری می‌تواند تقسیم شود. بعد از مدتی لخته‌ها هم زده می‌شوند تا ب قطعات کوچک‌تری تقسیم شوند. سپس لخته‌ها را هم می‌زنند تا قسمت مایع از آن جدا شود. لخته‌ها را از آب جدا کرده، پرس می‌کنند، آب آن‌ها را می‌گیرند و سفت می‌کنند. با این کار پنیر کمی کش دار و لاستیکی مانند می‌شود. سپس با حرارت دادن میزان کشش آن بیشتر شده و در مرحله بعد به لخته رصت می‌دهند تا PH را به محدود 5/2-5/5 برساند. در این مرحله پنیر کشش بیشتری پیدا می‌کند. سپس برای بیشتر کردن این کشش پنیر را به حالت خمیر در می‌آورند و می‌کشند تا بافت مناسب آن ایجاد شود.

ترکیبات پنیر پیتزا

به طور کلی یک پنیر پیتزا 100 گرمی دارای ترکیبات زیر است:

100 کیلو کالری انرژی

2/2 گرم کربوهیدرات

1 گرم فیبر رژیمی

22 گرم چربی

22 گرم پروتئین

500 میلی گرم کلسیم

350 میلی گرم فسفر

80 میلی گرم پتاسیم

630 میلی گرم سدیم

0/5 میلی گرم ریبوفلاون

0/4 میلی گرم تیامین

¾ نیاسین

96 میکروگرم فولات

25 میکروگرم سلنیوم

همچنین پنیر پیتزا ترکیبات دیگری مانند ویتامین‌های b5، b12، a، e، k، منیزیم، مس و روی نیز دارد.

انواع پنیر پیتزا

در این بخش می‌خواهیم انواع پنیر پیتزا را به شما معرفی کنیم:

موزارلا

موزارلا

یکی از پنیر‌ پیتزاهای معروف و سنتی موزارلا است که به شکل‌های مختلف و لایه لایه روی پیتزا سرو می‌شود. این نوع پنیر طعم خامه‌ای و لذیذی به پیتزا می‌بخشد. این پنیر برای به خوبی با طمع گوجه فرنگی ترکیب شده و یک طعم ملس به سس می‌بخشد. همچنین این نوع پنیر اگر تازه باشد، بهترین برای لایه اصلی پیتزا محسوب می‌شود. درواقع ترکیب گوجه و پنیر موزارلا یکی از بهترین ترکیب‌های غذایی در دنیا و خصوصا ایتالیا است. جالب است بدانید که ایتالیایی‌ها ترکیب گوجه فرنگی و موزارلا را به عنوان عصرانه میل می‌کنند.

یکی از غذاهای معروف ایتالیایی سالاد کاپرز است که از گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، ریحان و روغن زیتون درست می‌شود. اگر می‌خواهید می‌توانید پنیر موزارلا را رنده کنید تا یک طعم زمینه‌ای برای طعم‌های دیگر باشد. با این کار پنیر رطوبت کمتری دارد. در صورت رنده نشدن و صفت بودن آن می‌توانید آن را به مدت چند دقیقه در یخچال بگذارید. موزارلا چ رنده شده و چه تازه طمع خوب دارد. این پنیر را بسیاری از افراد می‌پسندند و به دنبال طمع قوی‌تری نیستند. اما اگر شما طمع قوی‌تری می‌خواهید، می‌توانید پنیر های دیگر را امتحان کنید.

ویژگی‌های پنیر موزارلا

عطر و طعم خامه‌ای و ملایمی دارد.

توانایی ذوب شدن آن متوسط است.

میزان کشش پایینی دارد.

میزان رطوبت پنیر موزارلا زیاد است.

این پنیر بیشتر در تهیه پیتزاهای ناپولیتی و یونانی کاربرد دارد.

چدار

چدار

پنیر بعدی چدار است که یکی از میان وعده‌های مورد علاقه مردم در کشور آمریکا بوده که قدمتی چندین و چند ساله دارد. پنیر چدار طمع تندی دارد که در صورت استفاده آن برای پیتزا رنده شده و به صورت تکه تکه استفاده نمی‌شود. این پنیر پیتزا را بسیار چرب و روغنی می‌کند. لازم است بدانید که هر چقدر رنگ این پنیر پررنگ‌تر باشد، طعم آن به همان میزان تندتر است.

ویژگی‌های پنیر چدار

طعم و عطر تندی دارد.

میزان کشش آن کم است.

توانایی ذوب شدن پایینی دارد.

میزان رطوبت آن متوسط است.

چدار بیشتر در تهیه چیز برگر و پیتزا مرغ کاربرد دارد.

پنیر بز

این پنیر از پنیر موزارلا و چدار طمع قوی‌تری دارد و طعم آن شور و تند است. در صورت استفاده از این پنیر باید آن را به صورت کامل روی پیتزا قرار دهید. همانطور که گفتم طمع این پنیر قوی است، در نتیجه نباید از آن بیش از حد استفاده کنید و در هر غذایی از آن استفاده نکنید.

پکورینو رومانو

پکورینو رومانو

پنیر پیتزای بعدی پیکورینو رومانو است که از شیر گوسفند درست می‌شود. این پنیر بعد از گذشت  ماه از ساخت قابل استفاده است. این پنیر پیتزا نباید در فر قرار بگیرد و شما باید هنگامی که آن را از فر خارج کردید روی پیتزا رنده کنید. پکورینو رومانو برای کسانی است که طعم ملایم تری دوست دارند.

بلو چیز

بلو چیز

این پنیر احتمال دارد توسط افراد زیادی پسندیده نشود اما می‌تواند ترکیب خوبی با سبزیجات داشته باشد. این نوع پنیر با مواد غذایی همچون پیاز کاراملی، قارچ، اسفناج، گردو و پیاز قرمز ترکیب خوبی ایجاد می‌کند. اگر این پنیر را با مواد مناسبی در پیتزا ترکیب کنید، یک پیتزای عالی برای خود درست می‌کنید.

توما

توما پنیر پیتزای دیگری است که در شهر سیسیل بیشتر استفاده می‌شود. بافت این پنیر نیمه سفت بوده و از شیر گاو تهیه می‌شود. طعم پنیر توما کره‌ای مانند است و اکثر مواد پیتزا ترکیب خوبی را درست می‌کند. این نوع پنیر بیشتر برای پیتزاهای ساده مناسب است.

پارمیجانو

پارمیجانو

یکی از دیگر از انواع پنیر پیتزا در ایتالیا پنیر پارمیجانو است که نباید آن را با پیتزا داخل فر بگذارید. بلکه باید این پنیر را هنگامی که پیتزای خود را از فر خارج کردید روی آن رنده کنید. این نوع پنیر بیشتر با نام پارمسان شناخته می‌شود که به آن پارمیجاینو نیز گفته می‌شود.

این پنیر را به این دلیل در فر قرار نمی‌دهند که فر باعث می‌شود طعم آن از بین برود. پارمزان بیشتر نظر افرادی که به طعم‌های شور و آتشین علاقه دارند را جذب می‌کند. این نوع پنیر برای غذاهای دیگری همچون پاستا نیز استفاده می‌شود.

ویژگی‌های پنیر پارمجینو

عطر و طعم شیرینی (کم) دارد.

توانایی ذوب آن بسیار پایین است.

میزان کشش کمی دارد.

میزان رطوبت آن نیز کم است.

پنیر پیتزا پارمجینو بیشتر در تهیه پیتزاهایی همچون مارگاریتا، سیسیلی و هاوایی استفاده می‌شود.

پروولون

پروولون

پرلون یکی دیگر از پنیرهای محبوب ایتالیا محسوب می‌شود که بافت خامه‌ای و طعم شیرینی دارند. اما اگر این پنیر زمان بیشتر مانند پنج سل بماند، طعم تندتری به خود گرفته و بافت آن خشک‌تر می‌شود. این پنیر هم به صورت ریز شده و هم درسته به‌راحتی روی پیتزا ذوب شده و طعم آن در مقایسه با موزارلا قوی‌تر است. این پنیر دارای سه نوع شیرین، دودی و تند است. این پنیر بسیار غنی بوده و هر کیلوگرم آن حاوی 4700 کالری است. پنیر پروولون دارای 45 درصد چربی و پروتئین است.

ویژگی‌های پنیر پروولون

اگر تازه باشد عطر و طعمی شیرین و خامه‌ای داشته و اگر از زمان تولید آن مدتی گذشته باشد، طعمی تند و خشک دارد.

توانایی ذوب شدن آن زیاد است.

این پنیر پیتزا میزان کشش کمی دارد.

میزان رطوبت پنیر پیتزا پروولون زیاد است.

این پنیر بیشتر در تهیه پای گوجه فرنگی ایتالیایی و پیتزا یونانی کاربرد دارد.

پنیر بوتوکیزه

این نوع پنیر چرب بوده که در کشور آلمان تولید می‌شود. جالب است بدانید که میزان چربی پنیر بوتوکیزه می‌تواند بین 40، 50 و 60 متفاوت باشد. این پنیر به علت چربی زیاد طعم خوبی در غذاهایی که داخل فر قرار داده می‌شوند، دارد. بوتوکیزه در انواع سلادها تولید شده که همچنین به صورت ورقه‌ای در صبحانه نیز میل می‌شود.

ریکوتا

ریکوتا

اگر پنیر پیتزا و انواع آن را بشناسید حتما با پنیر ریکوتا آشنایی دارید. این نوع پنیر سبک بوده و بافت خامه‌ای دارد. پنیر راکوتا جزء بهترین پنیر پیتزاهای موجود محسوب می‌شود. پنیر ریکوتا در مقایسه با پنیرهای دیگر سالم تر بوده و از دوغ یا فرآورده‌های لبنی ساخته می‌شود. بهتر است از این نوع پنیر برای پیتزاهایی ک سس سفید دارند استفاده کنید. همچنین پنیر ریکوتا در غذاهای دریایی می‌تواند طمعی فوق‌العاده به آن ببخشد. ریکوتا از شیر گاو، بز یا گاومیش تهیه می‌شود.

ویژگی‌های پنیر ریکوتا

عطر و طعم این پنیر پیتزا کمی شیری است.

توانایی ذوب شدن بسیار کمی دارد.

میزان کشش پنیر پیتزا ریکوتا کم است.

این پنیر پیتزا میزان رطوبت زیادی دارد.

پنیر پیتزا ریکوتا بیشتر در تهیه انواع پنیزا و ماکارونی استفاده می‌شود.

پنیر پیتزا گودا

پنیر پیتزا گودا

این نوع پنیر در اصل یک پنیر هلندی است که با طعم منحصر به فرد و غنی خود توانسته نظرات افراد زیادی را به خود جلب کند. گودا تازه طعم و رطوبت ملایم‌تری در مقایسه با گودای قدیمی دارد. پنیر گودا یک ترکیب عالی برای پیتزاهایی که دارای گوشت هستند، محسوب می‌شود.

ویزگی‌های پنیر گودا

عطر طعم پنیر گودا خامه2ای است.

این پنیر توانایی ذوب شدن کم یا متوسطی دارد.

میزان کشش پنیر پیتزا گودا کم است.

پنیر پیتزا گودا بیشتر در تهیه پیتزاهای پهن و پسته نازک کاربرد دارد. 

پنیر پیتزا فیلا

جالب است بدانید که کلمه لغا به معنی کش دار بودن است و این پنیر به دلیل میزان کشش بالایی که دارد به آن فیلا گفته می‌شود. پنیر فیلا را حدود 4 الی 5 دقیقه قبل از پخت کامل پیتزا به آن اضافه کنید و بگذارید کاملا نرم شود.

ویژگی‌های پنیر فیلا

طعم و عطر خوبی دارد.

توانایی ذوب شدن آن زیاد است.

میزان کشش بالایی دارد.

میزان رطوبت آن نیز زیاد است.

این پنیر در بیشتر غذاهای ایتالیایی و سوپ‌ها کاربرد دارد.

پنیر فتا

پنیر فتا

این پنیر چندین سال است که در ایران تولید می‌شود که در اصل به کشور بلغارستان و یونان مربوط می‌شود. اما این پنیر بیشتر در سلاد، غذاهای سرد و صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پنیر گورگونزولا

پنیر گورگونزولا

یکی از انواع پنیرهای کپکی پنیر گورگونزولا است که با پیتزای سبزیجات طعمی عالی می‌سازد. این پنیر در صورتی که رسیده باشد طعمی قوی‌ و تندی دارد اما اگر تازه باشد نرم  و خامه‌ای است. پنیر گورگونزولا یک طعم شوری دارد که ممکن است مورد پسند افراد زیادی قرار نگیرد. برای همین باید آن را به صورت متعادل در غذای خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید آن را با پنیر موزارلا ترکیب کنید تا طعم متعادل داشته باشد.

پنیر پروسس

شاید با بسته‌بندی‌هایی به نام پنیر پروسس رو‌به‌رو شده‌اید، این پنیر به شکل متفاوتی تولید می‌شود که با شیر آغاز شده و سپس یک یا چند نوع پنیری که می‌خواهند استفاده کنند را انتخاب کرده و سپس ذوب می‌کنند. بعد از آن پنیرهای ذوب شده را با مواد دیگری مخلوط می‌کنند. در تمام فرآیند تولید پنیر استانداردزدی صورت می‌گیرد که با ترکیب پنیرها طمع دلخواه خود را به دست می‌آورید. شما می‌توانید پنیرهای پروسس را به مدت زیادی در یخچال نگه دارید، بدون آنکه خراب شوند. بیشتر پنیرهایی که در ایران به فروش می‌رسند از این نوع پنیر هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بهترین برندهای پنیر پیتزا موجود در ایران

بی‌شک انتخاب یک پنیر پیتزا علی کار سختی است. به همین دلیل در این بخش تصمیم گرفتیم تا بهترین مارک‌های تولید پنیر پینزا را برای شما شرح دهیم. این برندها شامل موارد زیر هستند:

پنیر پیتزا کاله

این برند یک پنیر پروسس شده است که معمولا در بسته‌بندی‌های 180 گرمی تولید می‌شوند. این مقدار از پنیر جهت پختن یک پیتزای کامل کافی است اما اگر می‌خواهید چندین پیتزا را بپزید بهتر است چندین بسته را خریداری کنید. چربی پنیر پیتزا کاله متوسط بوده اما میزان کشش آن زیاد است و غذای شما را لذیذ می‌کند.

پنیر موزارلا 202

این پنیر نیز به راحتی در فروشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسد/ این نوع پنیر در بسته‌بندی‌های مختلفی عرضه می‌شود که اکثر این بسته‌ها 2 کیلوگرمی هستند. در نتیجه این پنیر برای مواقعی مناسب است که شما می‌خواهید برای افراد زیادی پیتزا درست کنید.

پنیر موزارلا مطهر

پنیر پیتزا مطهر یکی از قدیمی‌ترین برندهای پنیر پیتزا موجود در بازار محسوب می‌شود که برای پیتزاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برند پنیرهای مختلفی تولید می‌کند که اغلب چنیر پروسس موزارلا است که ترکیب دو نوع چنیر هستند.

پنیر موزارلا دالیا

این نوع پنیر نیز مانند تمامی پنیر پیتزاهای موجود در ایران از دو نیر پروسس و مازورلا تولید می‌شود که در وزن‌های مختلفی به فروش می‌رسند. مزه پنیر پیتزا موزارلا دالیا به صورت رنده شده بوده و مزه‌ای شیرین دارد.

پنیر پیتزا چوپان

این پنیر یکی دیگر از پنیر پیتزاهای پرطرفدار است که کیفیت بالایی دارد و در بسته‌بندی‌های 500 گرمی توضیح می‌شود. پنیر پیتزا چوبان اسیدهای چرب ترانس کمی داشته و به صورت رنده شده به فروش می‌رسد.

نکات خرید پنیر پیتزا که باید رعایت کنید

در بازار علاوه بر پنیر چیتزاهای بسته‌بندی، پنیرهای فله‌ای وجود دارند که قیمت خیلی پایین‌تری در مقیسه با نوع بسته‌بندی دارند اما در صورت نخریدن نوع بسته بندی پیشنهاد می‌کنیم نوع فله‌ای آن‌ها را تحت هیچ شرایطی خریداری نکنید. زیرا این پنیرهای در شرایط خوبی از لحاظ بهداشتی تولید نمی‌شوند و ممکن است مشکلات زیادی برای شما ایجاد کنند.

. همچنین پنیر پیتزاهای فله‌ای دارای اسیدهای چرب ترانس زیادی هستند که برای سلامتی شما مضرند. بیشتر این پنیره دارای نمک و جربی بیشتری در مقایسه با نوع بسته بندی هستند که به همین دلیل برای افرادی که دارای فشار خون و چربی زیادی هستند، مضراند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم از این پنیرها استفاده نکنید. همچنین هر نوع پنیر را در یخچال نگه‌داری چرا که این پنیرها به سرعت خراب می‌شود. همچنین باید به تاریخ انقضا این پنیرها هم دقت کنید.

خواص و مواد مغذی موجود در انواع پنیر پیتزا

همانطور که گفتیم پنیر یکی از محصولات لبنیاتی مهم است که در کشورهای مختلفی مصرف می‌شود. این محصولات دارای مواد مغذی یادی هستند که برای سلامتی بدن مفید هستند. این فواید و مواد مغذی شامل موارد زیر هستند:

پروتئین

پنیر یک منبع غنی از پروتئین است که برای رشد و تعمیر عضلات، بافت‌های بدنی و سایر اجزای بدن مفید هستند.

ویتامین‌ها

پنیرها دارای ویتامین‌های گروه ب12 و ویتامین د هستند. ویتامین د برای جذب کلسیم مفید بوده و باعث تقویت استخوان‌ها، دندان‌ها و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون کم خونی و نقرص می‌شوند.

کلسیم

پنیر پیتزا غنی از کلسیم است که برای رشد و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها مهم است. همچنین کلسیم در کنترل فشار خون، عملکرد عضلات، انتقال سیگنال‌های عصبی، حفظ سلامت و عروق تاثیر دارد.

چربی

پنیر حاوی مقدار زیادی جربی است که در صورت مصرف زیاد فرد افزایش وزن گرفته و سطح کلسترول بدن را افزایش می‌دهد. ام با این وجود این محصول لبنی دارای چربی‌های اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

مواد معدنی

پنیر حاوی مواد معدنی مختلفی مانند فسفر، منیزیم، روی، سلنیوم و پتاسیم است که برای بدن مفید است.

خواص بوتیرات

این پنیر با وجود خواص بوتیرات به سلامت سلول‌های روده بزرگ کمک کرده و التهاب را کاهش می‌دهد که امکان دارد در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نیز تاثیر داشته باشد.  همچنین بوتیرات به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده به کاهش وزن کمک می‌کند. اما در صورتی که آن را بیش از حد استفاده کنید می‌تواند باعث اضافه وزن بی رویه شود.

جمع‌بندی

در این مقاله انواع پنیر پیتزا، نحوه درست کردن آن‌ها، ترکیبات و … را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که در طول این مقاه بیان کردیم انواع پنیرهای پیتزا شامل گودا، پارمزان، موزارلا، چدار و … هستند. هر کدام از این پنیرها میزان کشش، ذوب، طمع و کاربرد متفاوتی دارند. طمع برخی از این پنیرها به زمانی که می‌مانند بستگی دارد. برخی از آن‌ها به دلیل تازه بودن طمع خامه‌ای داشته و برخی دیگر تند و خشک هستند. شما می‌توانید با توجه به سلیقه و مواد مورد استفاده خود در پیتزا یا غذا یا پنیر پیتزای خود را انتخاب کنید.

شما کدام یک از این پنیرها را دوست دارید؟ در په غذا و پیتزاهایی از آن‌ها استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *