آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

در چند سال اخیر سبک دکوراسیون مدرن در ایران و سایر کشورها رواج زیادی پیدا کرده است. در واقع این سبک کاملا از سبک ها قدیمی و کلاسیک فاصله گرفته و واژه مدرن را به خود اختصاص داده است. سبک مدرن هم در معماری داخلی و هم در دکوراسیون پیاده می شود و محبوبیت این سبک به قدری زیاد است که امروزه در دانشگاه ها به عنوان یک شاخه هنری تدریس می شود. سبک مدرن سبکی ساده و خلوت است.

در واقع در این سبک خبری از لوازم زینتی و لوکس و مبلمان کلاسیک و … نیست و هر چه چیدمان و انتخاب نوع وسایل ساده تر باشد به سبک مدرن نزدیکتر می شود. حذف تجملات و تزئینات در این سبک باعث شده تا به راحتی بتوان دکوراسیون خانه های کوچک و بزرگ را بدون دغدغه انجام داد.

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

سبک دکوراسیون مدرن چیست؟

سبک دکوراسیون مدرن از اواخر دهه 1800 شروع شد. تولد این سبک به مدرسه ای هنری به نام باهاوس در آلمان باز می گردد. تاکید این مدرسه طراحی به شیوه های کاربردی، راحت و ساده بود. این سبک در قرن 21 با محبوبیت زیادی همراه شد.

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

در واقع سبک مدرن روی سادگی و خلوتی تاکید دارد و هدف از اجرای آن این است که از تمام فضا بهترین استفاده شود. در این سبک جایی برای تزئینات و تجملات اضافه نیست. در سبک های قدیمی کل فضا با وسایل دست و پاگیر و المان های جاگیر پر می شد اما ابداع این سبک به زر و برق های دکوراسیون های قدیمی پایان داد و فضا نظم و ترتیب خاصی پیدا کرد. تمام این مشخصه ها سبب شده تا این سبک در محیط های کوچک و بزرگ بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

در سبک دکوراسیون مدرن متریال شیشه و فلز کاربرد گسترده ای دارد. مثلا مبلمان فلزی با میز های جلو مبلی از جنس شیشه و فلز در این سبک جایگاه خاصی دارند. البته متریال های چوب و سنگ و سایر متریال ها هم در این سبک جایگاه خاص خود را دارند.

ویژگی های سبک دکوراسیون مدرن

سبک دکوراسیون مدرن مناسب افرادی است که به خلق فضایی ساده و آرام تمایل دارند. در واقع این سبک فاقد تزئینات اضافه، آرام و بی سر و صدا با خطوط صاف است. از مهمترین ویژگی های این سبک که نگاه های زیادی را به سمت خود کشانده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این سبک برخی از عناصر سازه ای مانند بتن و تیرها در معرض دید هستند.
  • عناصر اضافه و زائد در این سبک حذف می شوند.
  • در این سبک بیشتر روی خطوط افقی و عمودی با منحنی های کمتر تاکید می شود.
  • برای تامین نور بیشتر از پنجره های بدون تزئین و منابع نور طبیعی استفاده می شود.
  • متریال های رایج در سبک مدرن بیشتر چوب، فلز، شیشه، چرم، الیاف طبیعی و … هستند. این متریال ها ساده و با رنگ طبیعی جذاب تر هستند.
  • وسایل کم‌ارتفاع و خطوط صاف و یک‌دست برای این سبک مناسب هستند.
  • پالت رنگی رایج در این سبک رنگ های خنثی و طبیعی است.
  • در این سبک بیشتر تمرکز روی سطوح بازتابنده مانند کروم، شیشه و فولاد است.
  • برای تحت تاثیر قرار دادن بیشتر فضا از متریال هایی مانند چوب و روکش های چوبی بیشتر استفاده می شود.

عناصر مهم در سبک دکوراسیون مدرن

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

برای اجرای سبک دکوراسیون مدرن باید عناصر این سبک به دقت انتخاب و اجرا شوند. این عناصر عبارتند از:

مصالح و متریال

رایج ترین مصالح و متریال ها در سبک مدرن چوب، فلز، شیشه و پلاستیک می باشند. معمولا طراحان یا از خود چوب های طبیعی استفاده می کنند و یا با پوشش مات رنگی آن ها را می پوشانند تا رگه های روی چوب محو شوند. استفاده از چوب ها به صورت ارگانیک جلوه خاصی به محیط می بخشد.

در فضای داخلی مدرن از متریال فلز هم استفاده زیادی می شود. معمولا در آشپزخانه های سبک مدرن از فلزات براقی مانند استیل ضد رنگ استفاده زیادی می شود. در این سبک برای اکسسوری های دکوراسیون مانند بدنه لوستر یا آباژور یا صندلی هم از فلز استیل استفاده می شود. در این بین برای سطح صاف تر از چوب یا پلاستیک استفاده می شود. اما متریال های رایج برای کف محیط معمولا پارکت، سنگ و وینیل از نوع براق بهتر است. برای آشپزخانه های سبک مدرن استفاده از سرامیک های براق ایده ی خوبی است.

اگر می خواهید در بخش هایی از خانه از فرش استفاده کنید. توجه داشته باشید که باید فرش های ساده و تک رنگ را انتخاب کنید. فرش هایی که برای سبک مدرن طراحی می شوند دارای اشکال هندسی ساده هستند و یا موکت هایی هستند که پرزهای بلند یا کوتاه دارند. به طور کلی دنبال طرح های پر نقش و نگار نباشید.

اشکال

در طراحی سبک مدرن اشکال عنصر مهمی هستند. معمولا در این سبک بیشتر از اشکال هندسی ساده مانند مربع و مستطیل استفاده می شود. اما اگر بخواهند از اشکال منحنی استفاده شود باید منحنی ها با خطوط صاف و مستقیم باشند. در طراحی داخلی سبک مدرن می توان از اشکال هندسی بیضی و دایره هم استفاده کرد.

نورپردازی

اگر تمام عناصر در سبک دکوراسیون مدرن رعایت شود یک نورپردازی حرفه ای می تواند تکمیل کننده این سبک باشد. برای دلنشین کردن فضا می توانید از لامپ های هالوژنی استفاده کنید. به هیچ وجه از لوسترهای مجلل و بزرگ برای این فضا استفاده نکنید. آباژورها و لوسترهای مدرن زیادی طراحی شده اند که شما می توانید متناسب با سایر عناصر بهترین نمونه را انتخاب نمایید.

چیدمان لوازم

بعد از خرید وسایل و تغییر معماری فضا در دکوراسیون مدرن نوبت به چیدمان می رسد. در واقع چیدمان لوازم عنصر اصلی است که به فضا نظم و ظرافت خاصی می دهد. فرم های ال شکل، دایره یا نیم دایره در این سبک رواج بیشتری دارند. نیازی به رعایت تقارن در بخش های مختلف خانه نیست. پرده هایی که برای این فضا انتخاب می کنید حتما دارای رنگ های ساده و ملایم باشند و دوخت طرح آن ها هم ملائم باشد.

انواع دکوراسیون مدرن

سبک دکوراسیون مدرن در انواع مختلفی قابلیت اجرا دارد. انواع سبک های مدرن عبارتند از:

  • دکوراسیون مدرن به سبک مینیمالیسم
  • دکوراسیون مدرن به سبک صنعتی
  • سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی
  • سبک دکوراسیون روستایی مدرن

دکوراسیون مدرن به سبک مینیمالیسم

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

سبک مینیمالیسم یکی از رایج ترین سبک های دکوراسیون مدرن به شمار می رود که از باغ های ژاپنی و طراحی اسکاندیناوی الهام گرفته شده است. شاید افراد در نگاه اول این سبک را مشکل و سخت بدانند. اما هدف اصلی در این سبک ساده کردن اجزای زندگی است. ناگفته نماند که این سبک بیشتر برای خانه های کوچک مناسب است.

مینیمالیسم به دنبال خلق فضایی است که در آن تمام لوازم مانند قفسه، مبلمان، کمد یا اثرهای هنری دارای عملکرد و کاربرد مشخصی باشند. در واقع مینیمالیسم یک سبک شفاف بدون هیچ ابهامی است.

در خلق فضای مدرن مینیمالیسم استفاده از فرم با ریشه مهمترین عنصر است. انتخاب قطعات در این سبک به گونه ای است که بتوانند با هم ارتباط برقرار کند. در واقع فضای داخلی و خارجی محیط یک چشم انداز کامل باید داشته باشند. اگر به خانه های فرانک لوید رایت نگاه بیندازید یک معماری و طراحی عالی از سبک مینیمالیسم مدرن را مشاهده خواهید کرد که در عین سادگی از کارایی بالایی برخوردار هستند.

اگر در دنیای شلوغ روزمره به دنبال فضایی هستید که فارغ از شلوغی در آن احساس آرامش کنید حتما خانه خود را به سبک مینیمالیسم مدرن بیارایید. اما ایجاد این فضا تنها با خرید چند قلم وسیله امکان پذیر نیست. قوانین خلق فضای مینیمال عبارتند از:

  • مرتب کردن اتاق های خانه باید بدون رنگ ها و ترکیبات اضافه باشد.
  • پیروی کردن از خطوط صاف و یکدست اصل مهمی در سبک مینیمال است.
  • باید حتما فضایی را به کمدها و قفسه ها جهت ذخیره سازی اختصاص دهید.
  • بهتر است از رنگ های طبیعی به صورت تک رنگ برای لوازم خانه استفاده کنید.
  • تمامی عناصری که در محیط استفاده می شوند باید دارای هدف و مکان مشخص باشند.
  • به جزئیات و معماری محیط حتما توجه کنید و متناسب با ان چیدمان را انجام دهید.
  • از تزئینات غیر ضروری، وسایل اضافه تزئینی و آثار هنری در این فضا استفاده نکنید.

سبک دکوراسیون صنعتی

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

برای خلق سبک صنعتی اکسپوز بودن فاکتور مهمی است. در سبک دکوراسیون مدرن صنعتی از سازه های تولیدی قرن بیستم الهام گرفته می شود. صنعتی شدن روی تمام جنبه های زندگی انسان تاثیر گذاشته است در نتیجه در تمام جهان سازه ها و متریال های جدید روز به روز در حال تولید و استفاده هستند.

سبک صنعتی سبکی است که بیشتر بر روی فضاهای با سقف بلند و اتاق ها بزرگ با طرح باز پیاده می شود. در این سبک جزئیات داخلی از قبیل لوله ها، کانال ها، کف بتنی، دردهای کریستالی با قاب فولادی، دیوارهای آجری و … آشکار می شوند.

مهم ترین نکات در اجرای سبک مدرن صنعتی عبارتند از:

  • باید برای اجرای این سبک فضای بزرگی داشته باشید تا امکان نمایش فرش و آثار هنری، مبلمان و … را داشته باشید.
  • در فضاهای بزرگ از عناصر گرم غافل نشوید. پس حتما در سبک صنعتی یک پالت طبیعی یا بافت های ارگانیک مانند چوب یا چرم را استفاده کنید.
  • برای پیاده کردن سبک صنعتی باید روی تمامی المان ها از قبیل کف های بتنی، پنجره ها، دیوارهای سنگی و آجری، درها از کف تا سقف تمرکز شود.
  • استفاده از رنگ باید به صورت محدود باشد. در دکوراسیون های مدرن صنعتی بیشتر از رنگ های خاکستری، آجری و رنگ سازه هایی مانند آهن و فلزات استفاده می شود.
  • برای راحتی بیشتر در این سبک مبلمان نرم تهیه کنید.

سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی هم به نوعی سبک دکوراسیون مدرن محسوب می شود که از المان های مانند کاربردی بودن و سادگی در هسته اصلی طراحی فضا استفاده می کند. این سبک میراثی از اروپای شمالی به شمار می رود که چگونگی بازتاب نور در مناطق آفتابی، سرد و جنگلی را در طراحی خود استفاده می کند.

ویژگی های اصلی این سبک عبارتند از:

  • در این سبک گرما به وسیله مواد طبیعی به فضا آورده می شود.
  • کف سفید، دیوارها و پالت های خنثی مشخصه اصلی این سبک است.
  • از المان های مختلفی مانند چوب، سنگ، پشم و پارچه در فضاهای مختلف به شکل منطقی و ساده استفاده می شود.
  • مبلمان مورد استفاده در این سبک از جنس چرم و چوب و با طراحی کاملا مدرن هستند.
  • در این سبک جایی برای تزئینات و زیورآلات بیش از حد نیست.
  • به طور کلی سادگی، راحتی و قابلیت اجرایی مهم ترین اصول این سبک از دکوراسیون مدرن هستند.

سبک دکوراسیون روستایی مدرن

آشنایی با سبک دکوراسیون مدرن؛ ویژگی های این سبک و عناصر مهم آن

سبک دکوراسیون مدرن روستایی روی اصول طراحی داخلی مدرن تمرکز می کنند. ساختمان های قدیمی با این سبک هماهنگی زیبایی پیدا می کنند. چون سازه های قدیمی زیبایی خاصی ایجاد می کنند. اگر ساختمان های مدرن را با سبک مدرن روستایی چیدمان کنید باید آن را با مبلمان قدیمی و عتیقه ادغام کنید تا بتوانید جلوه روستایی زیبا را ایجاد کنید.

چوب در سبک مدرن روستایی جذابیت خاصی دارد و یک ماده اولیه و مهم و البته ارگانیک محسوب می شود. برای خلق یک فضای روستایی مهم عنصر اصلی استفاده از اشیاء عتیقه است تا فضا عمق خاصی پیدا کند و به آن شخصیت داده شود.

مناسب ترین سبک دکوراسیون مدرن کدام است؟

بهترین سبک دکوراسیون مدرن برای خانه و محل کار مدلی است که بیشتر با سلیقه و روحیات شما سازگار باشد. اگر قبل از چیدمان و انتخاب سبک دکوراسیون یک شناخت کلی از روحیات خود پیدا کنید قطعا می توانید بهترین چیدمان را بر اساس سبک دلخواهتان داشته باشید. مثلا افرادی که طرفدار سادگی و خلوت بودن فضا هستند و از خریدهای اضافه و دست و پاگیر بیزارند سبک مدرن مینیمالیسم برای آن ها مناسب است.

سبک دکوراسیون مدرن برای خانه های کوچک

امروزه سبک دکوراسیون مدرن برای خانه های کوچک و نقلی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. برای زیباتر کردن خانه هایی که متراژ کمی دارند تنها کافیست چند نکته زیر را رعایت کنید:

  • در کنار مبلمان مدرن از مبل پاف هم استفاده کنید.
  • برای اتاق خواب از مبل تخت خواب شو یا تخت های جمع شونده استفاده کنید.
  • از میزهای تاشو به جای میزهای ثابت استفاده کنید.
  • نورپردازی باید روشن و زیبا باشد.
  • از شلف های دیواری استفاده کنید.
  • مبلمان ال مدرن گزینه خوبی برای پذیرایی است.
  • از فرش های گرد یا تزئینی استفاده کنید.

جمع بندی

اگر از تجملات و تزئینات زیاد برای دکوراسیون داخلی منزل خسته شده اید وقت آن رسیده است تا با خرید چند نمونه وسایل لوکس و مدرن جلوه زیبایی به خانه خود ببخشید.

سبک دکوراسیون مدرن طرفداران زیادی دارد. چون با کمترین هزینه می توان خانه های کوچک و بزرگ را با بهترین متریال ها دیزاین کرد. امروزه برای بیشتر خانه های آپارتمانی و کم جا سبک مدرن در اولویت اصلی قرار دارد تا فضا بزرگتر دیده شود و چیدمان لوازم اصولی باشد.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران